AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarının haksız imar kazancıyla elde edilip edilmediğini araştırmak için ’Etik Araştırma Merkezi’nin kurulacağını bildirildi.

İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Filiz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda önemli bir konuyu gündeme getirdiğini belirterek, siyasilerin mal varlıklarını takip etmek ve bunların varlıklarının haksız imar kazancı gibi yollardan elde edilip edilmediğini araştırmak için bir komisyon kurulması önerisinde bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Davutoğlu’nun konuya sıcak baktığını ifade eden Filiz, Davutoğlu’nun "Etik Araştırma Merkezi" kurulması talimatı verdiğini ve hemen harekete geçilmesini istediğini vurguladı.

Filiz, siyasilerin de denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Milletin derdine derman olmak için seçildiysek, milletin işleri ile ilgilenmeliyiz. Kimse kendi işiyle, kendini zengin etmek için uğraşmamalı. Bu anlamda kurulacak komisyon ile siyasilerin mal varlığını inceleme altına almalıyız. Bu kurul bir anlamda siyasetçi için bir chek-up mekanizması olsun. Bir insanın varlığı aileden mi geliyor, yoksa sonradan siyasete girdiğinde mi oluyor? bu kurul bunları araştırsın. Bu anlamda milletimizin bize açtığı kredimizi nasıl kullandığımızı değerlendirmiş oluruz diye düşündüm. Teklifime Sayın Başbakanımız da sıcak baktı ve gerekli talimatları verdi" dedi.

Filiz, alınan bu kararın tarihe geçeceğini sözlerine ekledi.