Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2018 bütçesi görüşülürken, CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Yeni Başkan Alinur Aktaş’ın misyon ve vizyonuna destek verdiklerini açıkladı.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, "Siz yeni başkan olarak yeni vizyon ve misyonla başladınız. Ortak akılla hareket, sivil toplum kuruluşlarını dinlemek, muhalefete söz vermek, halkın danışman olarak belirlenilmesi, lüks ve israftan kaçınmak, Yeşil Bursa misyon ve vizyonunuzun altına imzamızı atıyoruz. Bu söylemlere uygun eylemleri sizden bekliyoruz. Bu konuda size destek veriyoruz. Yeşil Bursa mottosun önünüze koydunuz, bunun doğru olduğunu ve sonuna kadar peşinden gitmeniz gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

Aktuğ, 2017 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1579 gündem görüşüldüğünü, 1554 tanesinin imar konusu olduğunu kaydederek, "2017’de yüzde 98’i imar üzerine konuşmuşuz. Bunu biraz azaltırsak çok daha güzel hizmetler yapacağız. Muhalefet olarak dile getirmiştik. Şehir içi teleferik projesinin öncelikli olmadığı ifade etmiştik. Bu konuda aldığınız kararları destekliyoruz" diye konuştu.

Aktuğ, Belediye iştiraki olan şirketlerin yönetimine muhalefetten birer üye olanmısını isterken, "Terminal’e gece 24’ten sonra sefer konulmadı. Yoldan park parası alınmasıyla ilgili çalışma yapılmadı. Mudanya yolunda Çağrışan altgeçidi halen yapılmadı. Köyün girişi var çıkışı yok. Şehir içi teleferik projeleri gözden geçirilmelidir demiştik, öngörü ve önceliğiniz bu olmamalıydı. Doğru karar verdiniz. 235 milyon lira yatırım için T2’ye kafa yormakta fayda var diye düşünüyorum. Asfalt ve altyapı konusunda her yer yap boz tahtası gibi. Bursagaz, UEDAŞ, Buski kazıyor. Asfalt yamaya 168 milyon lira çok büyük para. UKOME kordinasyonu yapmıyorsa, biz bunun önüne geçelim. Çok büyük bir tasarruf sağlanabilir. Yıldırım metro için 50 milyon lira taslakta bütçe vardı. Son raporda 2,3 milyon liraya düşürmüşsünüz. Sıcaksu Yiğitali teleferik hattı yanlıştı, bundan da dönmeniz iyi olmuş. Sizin Yeşil Bursa gibi bir hayaliniz var mı, rüya tabirine inanırmısınız. Yeşil Bursa mottosunu önünüze koydunuz, doğru olduğunu ve sonuna kadar peşinden gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Batman, Siirt, Rize’ye Bursa’nın parasıyla yatırım yapmak doğru değildir. Lütfen bunu gözden geçirin" diye konuştu.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de, güney çevre yolu projesini desteklediklerini, bunun Ulaştırma Bakanlığı desteğiyle yapılmasının Bursa için trafiği rahatlatacak güzel bir hizmet olacağını kaydetti.