Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’nin oy potansiyeliyle ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada, “Biz Şişli’de yüzde 65’lerin üstünde, yüzde 70’e yakın oy aldık. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden oy aldık. Hiçbir yurttaşımızın oyu demokrasilerde sabit değildir” dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde parti binasını ziyaret edip halk pazarını gezdikten sonra Merzifon Belediyesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlarken seçimlere daha çok vakit olduğuna değinen Mustafa Sarıgül, “Çok çalışırsanız, çok koşarsanız, toplumun önüne çok iyi isimleri, toplumun sevdiği isimleri çıkarırsanız bütün yurttaşlarımız oylarını rahatlıkla size verebilirler. Kaldı ki biz İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en yüksel oyunu yüzde 41’e yakın oy aldık. Bu çok önemli bir olaydır. Türkiye genelinde neden çalışmalar yoğun bir şekilde olursa ben inanıyorum ki yurttaşlarımız teveccühlerini en güzel şekilde gösterir” diye konuştu.

Partinin bütünleşmesini önemseyen Sarıgül, “Bölünürsek yok oluruz. Bölüşürsek çok güçlü oluruz. Biz bölünmek için değil, bütünleşmek için yollardayız ve düşüncelerimiz uzun yıllardan beri tek başına iktidar değil, düşüncelerimizi iktidara taşımak için yollardayız. Bütün yurttaşlarımızın kapılarını hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden çalacağız” şeklinde konuştu.

Halkın yoğun ilgisini gören Sarıgül’ün temaslarına CHP Amasya il Başkanı Hüseyin Duran da katıldı.