Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP’li Yalova Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ağaç kesimiyle ilgili inceleme başlattıklarını kaydederek, “Oraya kesilen ağaçların yüz katı kadar ağaç dikeceğiz, CHP’nin ayıbını bu şekilde biz örtmüş olacağız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu çeşitli temaslarda bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere sabah saatlerinde memleketi Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Eroğlu ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Kent protokol üyeleri ve daire müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Eroğlu sağlık, eğitim, ulaştırma ve çevre alanında yapılan yatırımlardan bahsetti. Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalarda da bulundu. Bakan Eroğlu bir gazetecinin ‘CHP’li Yalova Belediyesi’nin kentte gerçekleştirdiği ağaç kesimi ile ilgili neler düşünüyorsunuz, olayla ilgili inceleme başlattınız mı ya da herhangi bir girişiminiz oldu mu?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Arkadaşlara talimat verdim ve inceleme başlatıldı. Hakikaten çok üzüldüm. Aşağı yukarı 180’e yakın asırlık çınarlar kesilmiş. Hatta geçen gün basın mensuplarına söylediğim gibi, orada bir Atatürk Köşkü var. Ağaçlar Atatürk Köşkü’nün etrafını sarmaya başlayınca bahçıvan ağacı kesmek istiyor. Atatürk direkt müdahale ediyor ve ‘ağacı kesmeyin, köşkü taşıyın’ diyor. Hakikaten o zamanın imkanları ile köşk çok muazzam bir şekilde taşınıyor. Hatta o köşkün nasıl taşındığını ben de merak etmiştim. Mühendisler çok iyi taşımışlar. Şimdi belediye o günden kalan asırlık çınarları kesiyor. Buna çok üzüldük.Ağaçlar tescilli mi diye baktık. Tescilli olsaydı çok büyük cezası vardı. Ama tescilli değilmiş. Tabi izinsiz ağaç kesmenin de bir müseddesi var, buna bakacağız. Fakat biz şöyle bir seferberlik başlatıyoruz. Bölgeye kesilen ağaçların tam yüz katı kadar ağaç dikilmesi talimatı verdim. Şu anda hazırlıklar başladı, 18 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Yani kesilen 180 ağaç yerine 18 bin ağaçla gereken cevabı vereceğiz. CHP’nin ayıbını bu şekilde biz örtmüş olacağız. En çevreci hükümet bizim hükümetimiz."

Bakan Eroğlu’nın açıklamalarının ardından Vali Güner, kentte valilik aracılığıyla başlatılan ‘Bir Fidan, Bir Çocuk’ ve düğünlerde silahla ateş açmanın önüne geçmek için başlatılan ‘Düğünüme Silahla Değil, Kaşıkla Gel’ isimli projeleri anlattı. Güner projeleri görsel sunumlarla Bakan Eroğlu’na tanıttı. Bakan Eroğlu projelerin destekçisi olacağını ifade etti.