TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Paralel yapı, eskiden beri MHP ile bir şekilde hesabı olan kişiler, gruplar, Sayın Bahçeli'nin partinin başından gitmesini ellerini ovuşturarak bekliyorlar" dedi.

Karakaya, AA'ya yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçiminin ardından MHP mensuplarının, MHP'ye oy verenlerin, teşkilatlarının, seçim sonuçlarından dolayı oluşan memnuniyetsizliğini kızgınlığa dönüştürüp, bunu yöneterek, olağanüstü kongre tertipleme konusunda girişimlerinin bulunduğunu belirtti.

Muhaliflerin bir koalisyon oluşturduğunu, bu tür yapılarda doğrudan olmasa da çevreyi saracak tarzda girişimlerin olabileceğini anlatan Karakaya, "MHP olarak bu aldığımız duyumlar, geçmişte kimin kiminle nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu bilmemiz, bütün bunları üst üste koyduğumuzda, yeni oluşma ihtimali olan bir yönetimde yer alma konusunda bir takım müdahalelerinin olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Bu tür girişimlerin sonuç alması yönünde bir endişelerinin bulunmadığını vurgulayan Karakaya, MHP olarak bu tür operasyonların her zaman denendiği bir siyasi hareket olduklarını kaydetti.

-"Bu tür operasyonlar açık, aleni yapılmaz"

MHP'de genel başkanlık için adaylığını açıklayanlardan birilerinin "Paralel Yapı ile ilişkisinin olmadığını" ifade ettiğini anımsatan Karakaya, şunları söyledi:

"Birileri 'doğrudan bağım, ilişkim yok' diye söyleyebilir, söylüyorlar da ama yapının o yöne doğru gittiği konusunda emareler var. Kongre sürecine yönelik öncülük yapanların geçmişteki bazı ilişkileri konusunda çok sağlıklı açıklamalar getirememeleri, yine ortaya konulan bazı iddialarla ilgili çok inandırıcı bilgi verememeleri de bunu güçlendiriyor. Bu yapıda kimin kiminle ne tür bir ilişki içerisinde olduğunu, geleceğe yönelik nasıl bir yapı içerisinde olduğunu ve özellikle seçim sonuçlarından memnuniyetsiz MHP'lilerin iktidara olan özlemlerini, umutlarını bir şekilde yönlendirerek sonuç almaya çalışanların çoğunun iyi niyetli olmadığını biliyoruz. Çok kısa süre içerisine bunlar anlaşılır. 'Cemaat oturmuş açıktan, aleni böyle bir operasyon içerisinde' diye söylemek mümkün değil, zaten bu tür operasyonlar açık, aleni yapılmaz. Sadece cemaatle bağlantılı da değil, bu tür yapılar bu tarz operasyonların olmasına zemin oluşturur. Böyle koalisyonlar, bir araya gelmeler, kontrol edilemeyecek bir yapı oluşturur. Belki bazı kızgınlıklarla bunun farkına varmazsınız ama sonradan da iş işten geçmiş olur."

-'Operasyonlara karşı her türlü tedbirimizi aldık'

Karakaya, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Biz MHP olarak bu tür operasyonların, girişimlerin nereden olursa olsun hepsine karşı tedbirli durma gibi sorumluluğumuz, görevimiz var. Olağanüstü kongrenin MHP'nin kurumsal yapısına, misyonuna zarar verebileceğini, önümüzdeki dönemde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakabileceğini düşünüyoruz. Paralel yapı olarak ifade edilen cemaat ve mensupları, yine çok eskiden beri MHP ile bir şekilde hesabı olan kişiler, gruplar, Sayın Bahçeli'nin partinin başından gitmesini ellerini ovuşturarak bekliyorlar. Kimin geleceğinden ziyade daha çok Sayın Bahçeli'nin uzaklaşmasını istiyorlar."

-'Cemaatin yıllardır Bahçeli ile olmuyor şeklinde algı operasyonu yaptıklarını biliyoruz'

"Yıllarca özellikle cemaat ve mensubu kişilerin 'Sayın Bahçeli ile olmuyor, partinin başından gitmesi gerekir' şeklinde algı operasyonlarını yaptıklarını biliyoruz" diyen Karakaya, şöyle konuştu:

"Bunda son dönemde ciddi bir azalma olmuştu. Onun sebebi de büyük ihtimalle cemaatin iktidar partisiyle düştüğü durumdu. Başta Paralel Yapı olarak ifade edilen cemaat olmak üzere MHP ile ezelden beri hesabı olan kişi ve grupların bu süreçte faal olduklarını açıkça ifade edebilirim. Bu süreçte aday olduğu açıklayanlardan, etraflarının sarıldığının farkında olmayanlar da olabilir."

Muhabir: ALP ÖZDEN