İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Güneydoğu’da halkın PKK’dan soğuduğunu ileri sürerek, "Bizim Güneydoğu yurttaşlarımızın, Kürt kökenli yurttaşlarımızın PKK’dan soğumaya başlamaları, PKK’nın sonunun geldiğini gösteriyor" dedi.

İP Malatya İl Teşkilatı tarafından Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Perinçek, ’Türkiye’nin Çıkış Yolu’ konulu bir konferans verdi.

Perinçek, Güneydoğu’da halkın PKK’ya ’artık yeter’ dediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Halk, PKK, çarşılarımızı yıkıyor. Okullarımızı ateşe veriyor. Atatürk’ün heykellerini tekmeliyor’ diyor. Güneydoğu’da halkımız, PKK’dan soğuyor. PKK’yı gördü. Bunların devlet kuramayacağını gördü. Eşkiya devlet kurabilir mi? Eşkiya dünyaya hükümdar olabilir mi? Olamaz. Eşkiya, dünyaya hükümdar olamaz, devlet kuramaz. Bunların düzeninde hak, adalet, hukuk, insana saygı yok. Adam kapıya tekmeyi vurup, giriyor. ’Öldürürüm, vururum, kırarım, yarın dükkanını açarsan dükkanını yok bil’ diyor. Bunu yapan adam devlet kuramaz. Çünkü devlet, bir hukuk sistemidir. En kötü devlet bile bir hukuk sistemidir. Devletin bir hukuku vardır. İşte arkadaşlarım bu çok önemli. Bizim Güneydoğu yurttaşlarımızın, Kürt kökenli yurttaşlarımızın PKK’dan soğumaya başlamaları ve onu kendi hayatlarında deneyerek, ne olduğunu görmüş olmaları, öğrenmeleri ve bugün Türkiye’nin birliği yönünde bir eğilimin orada güçlenmesi, PKK’nın sonunun geldiğini gösteriyor. Demek ki Türkiye’de bir hükümet, bir irade oluşturduğumuz zaman tekrar Atatürk’ün devletini inşa ettiğimiz zaman hem yurttaşlarımızla bölgede birleşerek, Kürdümüzü bağrımıza basarak, hem de devletin yaptırım gücünü korkmadan kararlı olarak uygulayarak, Güneydoğu’nun çarşılarına hukuku, barışı ve huzuru getirerek; okullarına hukuku, öğrenimi, bilgiyi, Atatürk’ü, Türk bayrağını, birliği, kardeşliği, insanlığı, bilimi götürerek, vatanımızı bütünleştireceğiz. Bununda koşulları oluşmuştur"

"İŞÇİ PARTİSİ MİLLETİN ÖNÜNDE OLACAK"

2015 yılının hükümetin son yılı olduğunu iddia eden Perinçek, şunları söyledi: "Sanmayın size umut veriyorum. Hayır, matematik olarak konuşuyorum. Borçlanma ile artık yürümeleri mümkün değil. Yelkenleri yırtıldı. Kürekleri ve dümenleri yok. Amerikan rüzgarıyla gidiyorlardı, rüzgar kesildi. Onun için size umut vermiyorum, gerçeği söylüyorum. Yine tarihten biliyoruz. Kimler saray yapar? Yıkılanlar saray yapar. Sultanların, kralların tarihlerine bakın. Yıkılacakken koca koca saray yaparlar. Peki, onları kim yıkacak. Millet yıkacak, İşçi Partisi milletin önünde olacak."

Perinçek, diğer partilerde de önemli dalgalanmaların olacağını ileri sürerek, "İşçi Partisi, Atatürk’ün altı okunu programına yazmış. Başka partilere bakıyorum, bayraklarında altı ok vardı. Çıkardıkları kitapların hiçbirinde altı ok yok. Kitapların kapağına hep bir ağaç resmi koyuyorlar. Ağaçla, altı oku tasfiye etmeye kalkıyorlar" ifadelerini kullandı.