TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Davutoğlu, meşru müdafaamız için PKK/PYD’nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisin TBMM Grup Toplantısı'nda, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Mutabakat Komisyonunun çalışmalarına değinen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yapılan açıklamalardan çıkardığımız sonuç şudur: Cumhuriyet Halk Partisi, komisyonun kuruluş adı ve amacı dışında farklı farklı isteklerde bulunmuş, sudan bahanelerle uzlaşma sürecini sabote etmiştir. 24. Dönem'de ismi belirlenen; 'Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu' tabirini beğenmeyen CHP, söz konusu komisyonun isminin 'Türkiye’yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu' şeklinde değiştirilmesini dayatmıştır."

"CHP’nin ikna edilip masaya davetinin sağlanması lazımdır"

CHP’nin, bugünkü şartlarda anayasa uzlaşma sürecini tıkamasının doğru ve isabetli olmadığını belirten Bahçeli, "Bize göre ana muhalefet partisi olmadan anayasa yazımına teşebbüs etmek kesinlikle sakıncalı ve mahsurludur. Bu itibarla CHP’nin ikna edilip masaya davetinin sağlanması lazımdır. Aksi takdirde anayasa hazırlığı ölü doğacaktır" dedi.

Hocalı katliamı

Bahçeli, Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 25-26 Şubat 1992'de yaşanan katliamı hatırlatarak, "Azerbaycan Türklüğü tarihin ibretle kaydettiği zulüm ve saldırılara maruz kalmıştı" dedi.

Hocalı’da etnik temizlik yapanların hala işbaşında olduğunu ifade eden Bahçeli, "Sözde Ermeni soykırım şakşakçılarının Hocalı’yı ağızlarına almaması, bir milyon kardeşimizin mağduriyetine gözlerini yummaları pek nadir göreceğimiz bir ikiyüzlülüktür" diye konuştu.

"İhanet bildirilerini de başlarına geçirin"

Bahçeli, Türkiye'nin darboğazda olduğunu, iç ve dış düşmanların milli dirliği ve birliği hedef aldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde Türkiye’nin operasyon yapma hakkı olduğunu" söylediğini anımsatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"O halde AKP Hükümetine çağrıda bulunuyorum, milli muhalefet olmadığını yalana dolana batarak ilan eden Davutoğlu’na sesleniyorum; Türkiye’nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanımıza kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmalıdır. Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. 'YPG’ye top atışlarını durdurun' diyen, PYD’yi müttefikliğe terfi ettiren ABD’ye aldırmadan, Rusya’nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye’nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Meşru müdafaamız için PKK/PYD’nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın.

Milliyetçi Hareket Partisi bunları yaparsanız demokratik eleştirileri saklı kalmak kaydıyla her zaman destekçiniz, her daim arkanızdadır. Bilinsin ki milli bekamızı yıkmaya, tarihi haklarımızı imha etmeye kalkışan fitne kampanyasına karşı her fedakarlığı yapmaya hazırız. Biz Türk milletinin yanındayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatma konusunda yeminliyiz.

Haydi Sayın Erdoğan, haydi Sayın Davutoğlu; Türk milleti sizden cesur, kararlı, atılgan ve yürekli adımlar beklemektedir. Verilmiş bir sözünüz yoksa, elinizi tutacak, boynunuzu bükecek bir anlaşmanız bulunmuyorsa PKK’yı kazıyın, PYD’yi yok edin, içimize sızmış ajan provokatörleri meşru müdafaa çerçevesinde tesirsiz hale getirin. Beklemeyin, gecikmeyin, zamana oynamayın ve de Türkiye’nin potansiyel kudretini harekete geçirerek gereğini yapın. Bu ateş çukurundan, bu tehlikeli girdaptan Türk milletini çekin çıkarın. Türkiye’yi hiç kimse Suriye’ye çeviremeyecek, Irak yapamayacaktır. Teminat Türk milletidir. Çok şükür bu millet de henüz ölmemiştir."