ESKİŞEHİR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İnşallah 8 Haziran sabahı milli ittifak kadroları yönetimi devralacak, milletimizi özlediği hizmetlere yeniden kavuşturacaktır" dedi.

Kamalak, partisinin Odunpazarı Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, her seçimin önemli olduğunu ancak 7 Haziran'da yapılacak seçimin ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Eskişehir'de ''Bismillah'' diyerek seçim startını verdiklerini, asıl yarışın şimdi başladığını ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

"İnşallah 8 Haziran sabahı milli ittifak kadroları yönetimi devralacak, milletimizi özlediği hizmetlere yeniden kavuşturacaktır. Şundan emin olunuz, bu seçimlerde sadece milletvekili seçmeyeceksiniz. Vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin yolunu ve yönünü de belirleyeceksiniz. Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun, yoksa batıya uydu mu kalsın. Vereceğiniz oylarla bunları belirleyeceksiniz. Türkiye yeni bir dünya mı kursun, yoksa küresel beylere taşeronluk mu yapsın, bunun kararını vereceksiniz."

Mevcut iktidarın Türkiye'yi kaosa sürüklediğini iddia eden Kamalak, şöyle devam etti:

"Mevcut iktidar bu işlerin içinden kalkamaz, kalksaydı zaten bu zamana kadar işsizliği hallederdi. İşte İslam coğrafyasının hali ortada. İslam ülkeleri tarihte olmadığı kadar perişan. Emperyalizm şu an 20. Haçlı seferini yapıyor. Adım adım büyük İsrail projesini uyguluyor. Yemen ikiye, Irak üçe, Libya kırka bölündü, Mısır'ın hali ortada, Suriye paramparça. Burnumuzun dibinde yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Bu böyle gitmez, bu yüzden milli ittifak bu mazlum coğrafyaların kurtuluşu için tercih değil, bir zorunluluk, bir mecburiyettir."

 

- "Çiftçiye mazot 1 lira olacak"

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise iktidara gelmeleri halinde asgari ücret üzerindeki vergi yükünü kaldıracaklarını söyledi.

Taşeron işçiliğe son vereceklerini dile getiren Destici, şöyle devam etti:

"Çiftçilerimizin problemleri var, köylerimiz, ilçelerimiz boşaldı. Yata binenlere mazot ÖTV'siz, KDV'siz ama çiftçiye pahalı. Milli ittifakın iktidarında çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV, KDV almayacağız ve çiftçiye 1 liraya mazot vereceğiz. Gübresini, ilacını, tohumunu vereceğiz. Çiftçiye 'üret kardeşim' diyeceğiz. Kamyoncularımıza, nakliyecilerimize ve otobüs işletmecilerimize de mazotu yüzde 18 indirimli vereceğiz. Bunları verdiğimiz zaman bu üretim olarak size dönecek ve hem ülkemiz büyüyecek hem de milletimiz müreffeh bir hayat yaşayacaklar."