ESKİŞEHİR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, "Devlet-millet kaynaşması sağlanmalı, kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir" dedi.

Çetinkaya, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentte üç günlük program çerçevesinde halkla buluşup sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini söyledi.

Vatandaşların beklentilerini tespit etme ve bunların karşılanması konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bugün geldiğimiz noktada ekonomi bütünüyle bıçak sırtındadır. Resmi işsizlik oranı yüzde 10,5 olmuştur. Sanayiye, üretime kalkınmaya kaynak ayrılmıyor. Borca dayalı ekonomi ve faiz politikalarıyla bütçenin önemli bir bölümü faize gidiyor. Saadet Partisi olarak çözüm önerilerimizi şöyle sıralayabiliriz. Ahlaki ve manevi değerler eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılmalı, üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalı, kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir."

Daha sonra Çetinkaya, partilileriyle sohbet etti.