ANTALYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, darbelerin ülkeye hizmet etmediğini, millete "darbe" olduğunu belirterek, "28 Şubat süreciyle Hoca, daha doğrusu Milli Görüş iş başından uzaklaştırıldı, Milli Görüş'ün yolu kesildi ama gerçekte yolu kesilen, aziz milletimiz oldu" dedi.

Kamalak, AA muhabirine, Refah Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olduğu 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlattı. Türk halkının yaklaşık 350 yıldan bu yana sürekli darbelerle karşılaştığını ifade eden Kamalak, Osmanlı döneminde de yaşanan darbelerin Cumhuriyet döneminde, 1960 ve 1980 darbeleri, 28 Şubat süreci, 27 Nisan e-muhtırasıyla sürdüğünü söyledi.

Darbelerin ülkeyi daha zayıf duruma düşürdüğünü dile getiren Kamalak, "Bunlardan en kaypağı, en kalleşçe olanı 28 Şubat sürecidir. Postmodern darbe. Bunların hep gerisinde de yabancı güçler vardır. Her darbe, gerçekten ülkemiz için bir 'darbe' olmuştur" diye konuştu.

Kamalak, darbe komutanlarının ilk açıklamalarında, "Uluslararası anlaşmalara sadığız" ifadesinin, "ABD'nin, küresel emperyalizmin emrindeyiz" anlamına geldiğini ifade etti.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın, 28 Şubat öncesinde, "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden Büyük Türkiye" söylemleriyle yola çıktığını ve birçok konuyu deşifre ettiğini belirten Kamalak, "Ne yazık ki 28 Şubat süreciyle Hoca, daha doğrusu Milli Görüş iş başından uzaklaştırıldı. Milli Görüş'ün yolu kesildi ama gerçekte yolu kesilen aziz milletimiz oldu" değerlendirmesinde bulundu.

-"Yerleriniz belli de Yassıada mı başka yer mi" -

Kamalak, hiçbir darbenin ülkeye hizmet etmediğini anlatarak, "Tam aksine her bir darbe, gerçekten milletimiz için bir darbe olmuştur. Türkiye'nin bir daha böyle darbelere maruz kalmamasını temenni ederim" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün 12 Şubat'ta kutlandığını belirten Kamalak, şunları anlattı:

"Milletvekili olarak anma programına katılmıştım. İşte 'darbe yapılacak' söylentileri vardı. Orada yapmış olduğum konuşmada şunu söylemiştim; 'Bu ülkenin kurtuluşunu, gerçek anlamda selamete ermesini darbede görüp de o darbeyi yapmayan alçaktır' demiştim. Çünkü darbeden hayır gelmeyeceğini biliyorum. Müteakip günlerde Meclis'teydik. Hasan Ekinci Bey, Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Genel Kurul'da yanıma yaklaştı, 'Sayın Kamalak, böyle konuşuyorsunuz ama yerinizi öğrendiniz mi' dedi. 'Ne demek bu Sayın Başkan' dedim. 'Yerleriniz belli de Yassıada mı başka yer mi' dedi. Tabii mesaj açıktı. Şunu söyledim Hasan Bey'e, mesaj alınmıştır. Bakın tekrar ediyorum dedim, 'Bu ülkenin kurtuluşunu darbede görüp de o darbeyi bir an önce yapmayan alçaktır. Bu tür tehditlerden korkup da doğru bildiği yoldan sapan Mustafa Kamalak olursa o da çok daha büyük alçaktır' dedim. Böyle de bir hatıramız var."

Muhabir: Oktay Özden