KARAMAN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Diğer partilerle aranızda ne fark var diye soruluyor. Gece ve gündüz arasında hak ile batıl arasında ne kadar fark varsa diğer partilerle aramızda o derece fark var" dedi.

Kamalak, Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kongrede yeni bir dünyanın kuruluşu için bir araya geldiklerini söyledi.

Saadet Partililerin her zaman hakkı savunduğunu ifade eden Kamalak, genel seçimlere 31 parti girilmesine rağmen aslında iki parti anlayışının mücadele ettiğini savundu.

Kamalak, "Diğer partilerle aranızda ne fark var diye soruluyor. Gece ve gündüz arasında hak ile batıl arasında ne kadar fark varsa diğer partilerle aramızda o derece fark var. Seçime 31 parti giriyor ama aslında iki parti giriyor. Biri milli görüşün tek temsilcisi Saadet, öteki ise diğerleri" şeklinde konuştu.

Ölçü ve kriterlerinin diğer partilerden farklı olduğunu ifade eden Kamalak, Türkiye'nin yerinin Avrupa Birliği değil, kardeşlerinin ve mazlumların yanı olduğunu, bu nedenle İslam Birliğinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’de işsizliğin arttığını ileri süren Kamalak, bu problemi çözecek olan partinin Saadet Partisi olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Günümüzde boşananların sayısı evlenenlerin sayısını aştı. Toplumu çürütüyorlar. Fabrika yapmadan cari açığın düşürülmesi mümkün mü? İşsizliğin önlenmesi mümkün mü? 10 yıl önce işsizlik yüzde 6,6 idi. Şimdi yüzde 10,7'lere ulaştı. Sayıya vurduğumuz zaman 3,5 milyon insanımız işsiz. Üniversiteden mezun öğrencilerden 1 milyon öğrenci işsiz kalıyor, iş bulamıyor. 330 bin öğretmen tayin bekliyor. 80 bin öğretmen ücretli öğretmenlik yapıyor. 110 bin okulda ise öğretmen yok. Biz iktidara geldiğimizde hiçbir gencimiz işsiz kalmayacak."

Siyasi makamların zengin olma değil, hizmet etme yeri olduğunu belirten Kamalak, “Bu ülkenin zenginlikleri var. Biz iktidara gelince Anayasayı değiştireceğiz. Bu ülkenin problemlerini çözmek istiyoruz. Taahhüdümüz şudur temiz toplum, temiz yönetim. O zaman adres belli Saadet Partisi. Özünde hak ve hukuk olan Anayasa'yı yapacağız. Meclis kirlenme yeri değil. Onun için temiz toplum temiz siyaset için tek adres var o da Saadet Partisi" dedi.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Kamalak'a Osmanlıca İstiklal Marşı tablosu hediye etti.