KAYSERİ (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sadece içeride değil, dışarıda da sorunlarımız var, izlenen yanlış dış politika nedeniyle özellikle iş adamlarımız, ihracatçılarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya. Umarım Türkiye'nin bu tablosu değişir, umarım daha güzel, daha huzurlu, çatışmanın olmadığı, kavganın olmadığı güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa ederiz" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığına gelişinde, sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, partilileri selamladı, fotoğraf çektirdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Kayseri'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kayseri'nin çok önemli bir kent olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çok ciddi sorunların olduğunu biliyoruz, Kayseri'de de olduğunu biliyoruz. Ama bu sorunların aşılması için mevcut iktisat politikalarının yetersiz olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. Dün yaptığımız bütçe görüşmelerinde bütün bu ayrıntıları olabildiğince, bütün çıplaklığıyla kamuoyunun önüne getirmeye çalıştık. Ama benim sorduğum hiçbir soruya maalesef hiçbir yanıt alamadım. Umarım bu Kayseri'nin de dikkatini çekmiştir. Neden bizim sorularımıza yanıt vermiyorlar veya veremiyorlar. Sadece içeride değil dışarıda da sorunlarımız var, izlenen yanlış dış politika nedeniyle özellikle iş adamlarımız, ihracatçılarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya. Umarım Türkiye'nin bu tablosu değişir, umarım daha güzel, daha huzurlu, çatışmanın olmadığı, kavganın olmadığı güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa ederiz."