Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 28 Kasım’da "Uyuşturucu Şurası" düzenleneceğini, uyuşturucu satıcılarına da ‘uyuşturucu teröristi’ diyeceklerini söyledi.

Devlet Hastanesi açılışı öncesinde İnegöl’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 32. MODEF Expo Fuarı’nı gezdi. İnegöl mobilyasını önemsediklerini belirten Müezzinoğlu, “Yani özellikle mobilya sektöründe marka değeri güçlü bir yerimiz İnegöl. Mobilya deyince İnegöl akla geliyor. Bu artık Türkiye’yi de aştı. Dünya çapında bir merkez oldu. Hele hele bu fuarların yanılmıyorsam 32’ncisi düzenleniyor. Gerçekten dünyaya bu anlamda Türk milletinin tasarım zevkini de tasarım gücünü de yansıtan mobilyaları görüyoruz. Her boyutuyla klasiğinden, en modernine kadar her çeşidinden güçlü bir altyapı var. Zaten İnegöl 100 yılı aşkın süredir bu anlamda güçlü bir merkez. Ülke tüketimimizin yanılmıyorsam 4’te 1’i, 3’te 1’i buradan sağlanıyor. Dünya pazarlarına güçlü bir açılım var. Sayın Başbakanımızın gelecek önümüzdeki dönemle ilgili ekonomik değerlendirmeler de ihracatta önemli rolü olan bir sektör. Diğer taraftan da özellikle mobilya ham maddesini de büyük oranda bölgeden temin eden, yani Bursa’dan temin eden dolayısıyla neredeyse yüzde 100 yerli ürün gibi bir pazarımız. Ben emeği geçen fuar yöneticilerine, başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu marka değerinin dünyada daha güçlü hale gelmesini temenni ederim” dedi.

Basın mensuplarının, "Evinizde İnegöl mobilyası var mı?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, “Mobilyanın nereden olduğunu bilmiyorum ama mobilya evde var. Yalnız son 10 yıldır kendim almadığım için bilmiyorum. Yanılmıyorsam 1978 yılında ilk mobilyayı aldığımda İnegöl’e gelip seçtiğimi hatırlıyorum. Dolayısıyla kökünde var. Şu halinde var mı, yok mu yalan söylemeyeyim ama 1978’li yıllardan beri, evlendiğimden bu yana İnegöl mobilyasını tanıyan, bilen biriyim. Son 10 yıldır evin mobilyasını büyük oranda ben düzenlemediğim, almadığım için onu iç işleri bakanına bir sormak lazım” diye konuştu.

"ÖLÜMDEN ÖMÜR ÇIKARALIM"

28 Kasım’da Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde Uyuşturucu Şurası’nın düzenleneceğini ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, artık uyuşturucu satıcıları için ‘uyuşturucu teröristi’ kelimesini kullanacaklarını belirtti.

3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışı konusunda bir değerlendirme yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’de 58 bin böbrek hastasının böbrek bağışı beklediğini ifade ederek, “Organ bağışında kamu hastanelerinde birinci olan Bursa’ya ve Bursa’daki hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten yaşam mücadelesi veren insanlarımız için, vatandaşlarımız için asla duyarsız kalmamamız gereken bir kitle var. 58 bin böbrek hastamız böbrek bağışını bekliyor. Karaciğer, kalp, akciğer branşlarında ciddi düzeyde ihtiyacı olan insanlarımız var. Bir gün biz de bu ihtiyaç sahiplerinden biri olabiliriz. O nedenle gerek kan bağışında gerek kemik iliği bağışında gerekse organ bağışında çok duyarlı olmamız gerekiyor. Bu duyarlılığı dolayısıyla Bursa’ya da ve Bursalı hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah bu anlamda organ nakillerinde Türkiye dünyayla yarışacak tıbbi başarıya sahip ama organ bağışında toplumsal duyarlılığa ihtiyacımız var. Tüm vatandaşlarımızdan bu anlamda ölümden ömür çıkarabilmek diye bir cümle söylüyorum. Neticede hepimiz bir gün öleceğiz ama ölüm anından, ölümden sonraki yaşamımızda geride kalanlara bir zenginlik bırakmak istiyorsak, arkamızdan hayır duası gelmesini istiyorsak mutlaka organlarımızı bağışlamakta duyarlı olmalıyız çünkü neticede toprak olup gidecek” dedi.

"UYUŞTURUCU SATICISI DEĞİL, UYUŞTURUCU TERÖRİSTİ"

Basın mensuplarının, "Uyuşturucuyla mücadele de önemli çalışmalar yapıldı. Şimdi de Cumhurbaşkanımızla bir toplantı planlanıyor. Bununla ilgili ne aşamadayız?" sorusunu cevaplayan Müezzinoğlu, “Şimdi Sayın Başbakanımızla 28 Kasım’da Uyuşturucu Şurası’nı düzenleyeceğiz. Sağlık Bakanlığının koordinatörlüğünde 8 bakanlık, Yeşilay Cemiyeti, sivil toplum örgütleri ile birlikte çok güçlü bir eylem planı hazırladık. İnşallah bu şuradaki son değerlendirmeleri de yaptıktan sonra uygulamaları çok hızlı bir şekilde uygulamaya başlayacağız. Bu anlamda Sayın Başbakanımızın söylediği tabir uyuşturucuyu terör gibi görüyoruz ve uyuşturucu satıcıları için ’uyuşturucu teröristi’ kelimelerini kullanıyoruz. Cezai müeyyideleriyle, tıbbi anlamda ona muhatap olmuş insanlarımızla, gençlerimizle çok daha iyi iletişim kurarak o yanlışa müptela olmadan kurtarabileceğimiz dünya kadar gencimiz var. Müptela olmuş insanlarımızı da iyi tedavi ederek oradan kurtarabilmek için çok yönlü tedbirleri alıyoruz. İnşallah çok daha geliştirerek devam edeceğiz” şeklinde konuştu.