AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecindeki amaçlarının, “Dağdaki teröristin silahıyla şehre inmesi, şehirde faaliyet göstermesi falan değildir bunu kabul etmeyiz” dedi.

Partisinin Ovacık Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen Ovacık 5. Olağan Kongresine katılan Şahin, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin ekonomisinin 3 misli büyüdüğünü, bu sayede G20 dönem başkanlığını alabildiklerini söyledi.

Terör belası olmasaydı Türkiye’nin daha çok büyüyeceğini belirten Şahin, “Kaynakların büyük bölümünü teröre aktardık. Duygusal kopuşlar başladı. Bu sorunu çözmek için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi adını verdiğimiz çözüm sürecini başlattık. Silahlar bırakılacak, terör unsurları sınır dışına çıkacak. Teslim olanlar suç işlemişse pişmanlık yasasından faydalanacak. Türkiye’nin her yeri huzur ve barış adası haline gelecek, amacımız budur. Çözüm sürecindeki amaç dağdaki teröristin silahıyla şehre inmesi, şehirde faaliyet göstermesi falan değildir bunu kabul etmeyiz. Şu an çözüm süreci 6-7 Ekim olaylarıyla bir sıkıntıya girdi ama şimdi yeniden değerlendirmeler yapıldı. İnşallah biz bu süreci tamamlayarak ülkemizi bu terör sorunundan kurtaracağız. Analar oğulları askerdeyken her telefon çaldığında oğlunun şehit haberini beklemesin, beklemeyecek. Bunun için başlattık bu süreci" dedi.

Etraflarının ateş çemberi olduğunu, Suriye ve Irak’ta halkların birbiriyle savaştığını aktaran Şahin, şöyle konuştu: “Türkiye’nin içindeki bu huzursuz ortamı kaldırarak o bölgelere de örnek olacağız. Güçlüyken kavgadan vazgeç, yoksulken başkalarına da ver. Bizim medeniyet felsefemizin altında bu yatar. O nedenle biz AK Parti iktidarı döneminde savunma sanayimizi güçlendirdik. Biz iktidara geldiğimizde savunma sanayimizin sadece yüzde 20’si yerliydi şimdi yüzde 55’i aştı.Kendi tankımızı kendimiz yaptık. Beni çok üzen bir şey olurdu. Ankara’da Cumhuriyet Bayramı törenleri yapılırken hipodromda önümüzden tanklar, askeri araçlar geçer ve bunların çoğu kez üzerinde ’Made In USA’ yazar. İnşallah önümüzdeki törenlerde önümüzden geçen tankların üzerinde ’Made In TURKEY’ yazacak."

Altay tankının yapıldığını anlatan Şahin, şunları söyledi: "İmalata başladık. Yüzde 100 yerli bizim mühendislerimiz yaptı. İnsansız hava aracını, Atak helikopterini, mayın tarama aracı Kirpi’yi, eğitim uçağı Hürkuş’u, Cirit füzesini, lazer güdümlü roketi yaptık. Bunları çoğaltabiliriz. Teknolojik imkanların bu kadar arttığı dünyada kitle iletişim araçlarının bu kadar arttığı dünyada insanların daha huzurlu yaşaması gerekir.”