Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bu ülkenin HDP tarafından yönetilmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Biz, gerçek barışı inşa edemezsek, el ele veremezsek, Suriye’ye çevirecekler” dedi.

Demirtaş, bir düğün salonunda düzenlenen HDP Iğdır 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin şu an en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin barış, huzur, kardeşlik ve özgürlük olduğunu söyledi. Kendine insan diyen ve bu topraklarda barışı tesis etmek isteyen herkesin ihtiyaç duyduğu şeyin HDP olduğunu anlatan Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu ülkenin HDP’ye ihtiyacı var. Başka hiçbir şeye ihtiyacı yok. Bu ülkenin HDP tarafından yönetilmeye ihtiyaç var. Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkeyi yönetme şansı ele geçirmiş hiçbir parti, ülkenin temel sorunlarını çözemedi. 12-13 yıldır AKP hükümeti yönetimdedir, bu sürede devletin bütün imkanları bunların elinde, artık parti olmaktan çıkıp devlete dönüştüler ama çözülmüş tek bir sorun yok. 12 yıl önce iktidara geldiklerinde ‘çözeceğiz’ dedikleri sorunların tamamı olduğu gibi duruyor. ‘Kürt sorunu, bizim sorunumuzdur’ dediler. Hatta Başbakan, Diyarbakır’da ‘Kürtler canımdır, ciğerimdir’ dedi. 12 yıl geçti aradan, halen sadece Tayyip Erdoğan’ın canı, ciğeriyiz. Halen Kürtün anadilde eğitim hakkı yok, kendi kimliğiyle parti kurma hakkı yok. Başka da bir şey olmadı. Gerçekten sözlerinde dursalardı, bu ülkede barış havası hakim olurdu. 12 yıldır herkesi oyalıyorlar, barış geldi gelecek diye. Gün, sadece müzakereleri başlatarak kalıcı barışı inşa etme günüdür, ama onlar halen oyalama politikası yürütüyor. 2015 seçimlerine giderken yeni bir karar verilecek. Bu yalan, dolan, talan düzen sürsün mü yoksa, HDP gibi bütün halkların gönlünde taht kurmuş bir partiden yana mı karar vereceksiniz?”

“YÜZDE 10 BARAJI, BİZİM İÇİN ENGEL OLMAYACAKTIR”

Genel seçimlerde herkesin ortak bir görevi olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: “Bu hırsızlık ve katliam düzenini iktidardan indirmek zorundayız. Gerçek bir halk iktidarını kurmalıyız. O fırsat elimizde. Cumhuriyet tarihi boyunca halk, ülkeyi yönetemedi. Çünkü zengin değildi. Oysa bu ülkenin yüzde 80’i sizsiniz. Bu ülkenin yüzde 80’i ezilenlerdir, ama ülkeyi yöneten değildir. O nedenle HDP’nin iktidarı, halkın iktidarı olacaktır. Artık öyle bir noktaya geldi ki, yüzde 10 barajları bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak.”

“AKP İKTİDARI DÖRT YIL DAHA BU ÜLKEYİ YÖNETİRSE, ORTADA TÜRKİYE DİYE BİRŞEY KALMAYABİLİR”

Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin artık bu şekilde gidemeyeceğini de dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanın ki AKP iktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse, ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak. Biz, gerçek barışı inşa edemezsek, el ele veremezsek, Suriye’ye çevirecekler. Suriye gibi her gün insanların birbirini boğazladığı bir ülkeye dönüştürecekler. IŞİD’in yaptığını, daha dün Taliban’ın Pakistan’da yaptıklarını gördünüz. Çoluk çocuk demeden insanları gece gündüz katleden bir anlayışın, bu ülkede yer edinmesine, güç kazanmasına izin vermeyeceğiz”

Kendisinin bir cemaate yakın bir gazetede röportaj verdiğini anımsatan Demirtaş, şunları söyledi: “Başbakan, ‘bakın bunlar paralellerle işbirliği yaptı’ dedi benim için. 12 yıldır paralellerle işbirliği yapan, ortaklık yapan kendileri, şimdi biz bir röportaj yaptığımız için işbirlikçi olduk, onlarda paralellerle mücadele eden demokratlar oldu. Gerçekten bütün Türkiye’yi akılsız mı sanıyorlar. 12 yıl ülkede bütün günahları, suçları beraber işlediniz. Hep birlikte Türkiye’yi ele geçirdiniz, devleti ele geçirdiniz ve her türlü haksızlığı yaptınız.”