AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Orada yaşayan vatandaşlarımızın farklı siyasi görüşte olsalar, farklı partilere oy verseler bile çözüm sürecine sahip çıktıklarımı görüyoruz” dedi.

Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış töreni için Bolu’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop, çözüm sürecinde gelinen noktayla ilgili soruya, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, partimiz ve hükümetimiz, çözüm süreci konusunda kararlıyız. Türkiye’de çözüm süreciyle ilgili siyasetin, hukukun imkanları içinde, devletin yapması gereken her şeyi yapmak zorunda olduğumuzu kararlı şekilde ifade ettik ve ortaya koyduk. Süreçle ilgili başından beri bazı kriterler ortaya konuldu. Silahların susturulması, silahlı unsurların yurt dışına çıkarılması konusundaki kesin ve kati iradelerini öncelikle açıkladık’’ diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili atılabilecek her adımı atacaklarını ifade eden Mustafa Şentop, şunları söyledi: "Orada yaşayan vatandaşlarımızın farklı siyasi görüşte olsalar, farklı partilere oy verseler bile çözüm sürecine sahip çıktıklarını görüyoruz. Çözüm süreciyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyen, bilinçli hareket etmeyen unsurlar da var. Burada akil adamlar belli dönem süreçleriyle güzel ve verimli görev yaptı. Dolayısıyla kendilerinden istifade edilebileceğini düşünüyoruz. Bu süreçle ilgili yapılabilecek her şeyi ve atılabilecek her adımı değerlendirme niyetindeyiz. Kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. O bölgede yaşayan vatandaşımız da çözüm sürecine sahip çıkmıştır. Bu süreci sabote etmeye çalışanlar da milletten gerekli cevabı görecek’’

Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne yardım ederek Kürt vatandaşlara yardım etmediği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şentop, sözlerine şöyle devam etti:

"Kobani’ye yardım konusunda açık bir kapı var. Bir gün içerisinde 60 bin üzerinde insan giriş yaptı. Biz sınırları açtık oradan. İnsani amaçlı giriş ve kabulleri yapıyoruz. Kobani’nin nüfusunun üzerinde bir sayıda Kürt kökenli insanımız geldi ve Türkiye sınırından geçiş yaptılar. Sonuçta bu arada bir sorun yok. Burada terör örgütü PKK’nın provokasyonları var. CHP’li milletvekilinin soru önergesine Sağlık Bakanımız cevap verdi. Diyor ki ‘Bir IŞİD komutanı Türkiye’de tedavi edilmiş’ Araştırma sonucunda bulunan şey, PKK’lı terörist, Diyarbakır sorumlusu yaralanmış ve hastanede tedavi görmüş, kendisi ismini IŞİD komutanının ismi olarak vermiş. Niye IŞİD terör örgütü komutanının ismini veriyor? Manipülasyon yapmak istiyorlar. Bir PKK’lı, IŞİD terör örgütü komutanının ismini vererek, ’sanki Türkiye hastanelerinde IŞİD terör örgütünün teröristleri ve komutanlarını tedavi ediyor’ gibi izlenim uyandırmak için, tamamen provokasyon ve manipülasyon yapıyor.’’