Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nın Türk-Kürt problemi olmadığını söyledi.

SP Kahramanmaraş 6’ıncı Olağan Kongresi’ne katılmak üzere kente gelen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde partililerle buluştu. Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin sınırında oluşan terör yapılanmasının nedeninin Amerika olduğunu söyledi. Amerika’nın Türkleri ve Kürtleri birbirine düşürdüğünü ifade eden Karamollaoğlu, “Türk kardeşlerimize de, Kürt kardeşlerimize de sesleniyorum bu oyuna gelmemeliyiz” dedi. Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Afrin’e girdik, neden Afrin’e girdik? Başta Amerika’nın kuyruğuna takıldıkları için bugün biz Afrin’e girmek mecburiyetinde kaldık. Eğer başlangıçta sözümüzü dinlemiş olsalardı böyle bir teşebbüse girmeyeceklerdi. Sınırımızda böyle bir terör yapılanması olmayacaktı. Kim oluşturuyor bu terör yapılanmasını, doğrudan doğruya Amerika. Islarla söylüyorum arkadaş bu bir Türk-Kürt problemi değil. Türk kardeşlerimize de, Kürt kardeşlerimize de sesleniyorum bu oyuna gelmemeliyiz. Bu oyun bizim için yapılan, kurulan bir oyun değil. Bizi birbirimizle kapıştırıp İsrail’in burada hakimiyetini kurması için planlanan bir oyun. Büyük İsrail devletini kurma oyunu. Erbakan hocam bize bunu 50 yıldır anlattı ve bu siyonizmi anlamadan dünyada ne olduğunu anlamak mümkün değil. Amerika dünyanın neresinde olursa olsun bilin ki o işte bir bit yeniği var. Çünkü kendi ve İsrail’in menfaatleri dışında gözleri başka hiçbir şey görmez bunların.”