Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Batman’da partisinin düzenlemiş olduğu 5’nci Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ne katıldı. Kongrede gazetecilerin sorularında yanıt veren Kamalak, Ermenek’teki maden faciasına değinerek, "Bu tür facialar bizim için şaşırtıcı değil. Çünkü işin temeli bozuk, bu ocakların sahibi devlettir" dedi.

Partisinin 5’nci Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ne katılmak üzere Batman’a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 5 gün önce Karaman’a bağlı Ermenek’te yaşanan maden faciasına değinen Kamalak, maden faciasını facia olarak değerlendirerek, oradan çıkartılan kömürlerin devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılan kömürlerin olduğunu ileri sürdü. Madende mahsur kalan işçilerin sağ salim çıkartılması temennisinde bulunan Kamalak, "Bu tür facialar bizim için şaşırtıcı değil. Çünkü işin temeli bozuk. Bu ocakların sahibi devlettir. İşletmecisi yandaş şirket, alıcısı hükümet, tüketicisi seçmen, belli bir partiye oy veren seçmen hani bedava dağıtılan kömürler var ya işte o kömürler oralardan çıkartılan kömürlerdir" dedi.

"TÜRKİYE’Yİ BÖLÜP PARÇALAMAK İSTİYORLAR, BİZ BU OYUNU BOZARIZ"

Konuşmasının devamında HDP’nin sokağa çıkma çağrısına da değinen Kamalak, "Parti olarak hiçbir görüşten ve hiçbir kavgadan yana değiliz. Çünkü hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, kadın, erkek hepimizin rabbi bir, kitabı, peygamberi ve kıblesi birdir. Çanakkale’de küffara karşı Alevisi, Kürdü, Türkü, Lazı bir bütün olarak karşı çıkmışlardır. Orada 450 bin şehit var. Bu gün bir şekilde İslam coğrafyasının yerelde de Türkiye’yi bölüp parçalamak istiyorlar. Biz bu oyunu bozmak durumundayız. Yanlış politika, yanlış siyaset ister istemez bu tür gerilimlere yol açmaktadır. Biz bu tür uygulamaların daha doğrusu resmi ideolojiyi yanlış bir uygulama içerisinde olduğunu net bir şekilde 25 Şubat 1994 tarihinde Bingöl’den haykırmıştık" diye konuştu.