AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet liderlerinin hakarete varan eleştirileri olduğunu ileri sürerek, “Muhalefet liderlerini millet tükürüğü ile boğacak” dedi. Yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili eleştirilere de değinen Soylu, daha dün Başbakanlık binasında merdiven altında açıklama yapıldığını hatırlatarak, “Onların tahammül edemediği güçlü bir Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılması beklenen ancak program değişikliği nedeniyle katılamadığı Üsküdar 5. Olağan Kongresi’nde konuştu. Soylu, “Yaklaşık 10 Ağustos’tan bu yana bu ülkenin cumhurbaşkanına, bu ülkenin devlet başkanına, ana muhalefetin ve muhalefetin liderleri sabahtan akşama kadar her buldukları platformda hakaret ediyorlar. Buradan uyarıyorum 9,5 milyon üyesi olan bir siyasi partinin bir genel başkanı bir lideri olarak bu halkın 21 milyona yakın oyla cumhurbaşkanlığına taşıdığı cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretleri bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Yine uyarıyorum, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nu uyarıyorum eğer buna devam ederseniz bu millet sizi tükürükle boğacak, tükürüğüyle boğacak sizi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı sarayına yönelik yapılan eleştirilere de değinen Soylu, “Gezi olaylarında dış basın hangi malzemeleri kullanıyorsa bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözcüleri ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin sözcüleri 17-25 Aralık tarihlerinde dış basın hangi sözleri kullanıyorlarsa, hangi dayanakları ortaya atıyorlarsa bugün muhalefet partilerinin sözcüleri aynı anlayışları ortaya koyuyorlar. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı sarayı ile de aynı değerlendirmeyi yapıyorlar. Biz dünyayı görmüyor muyuz, ülkede AK Parti iktidara geldiği gün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı iktidara gelmeden önce 2002’den önce başbakanlıktaki merdiven altında basın toplantısı yapıyordu hangi Türkiye’den geldiğimizi biliyoruz biz, eski Türkiye’nin hangi anlayışta olduğunu biliyoruz. Biz dünyanın gelişmiş ülkelerinde devlet başkanlarının kendi devlet başkanlarının kendi saygınlıkları ve itibarlarını nerede muhafaza ettiklerini biliyoruz. Biz Hollanda’da neyin olduğunu, Belçika’da neyin olduğunu, Amerika’da neyin olduğunu, İngiltere’de neyin olduğunu ve dünyada neyin olduğunu biliyoruz. Onların tahammül edemedikleri yükselen bir Türkiye’dir. Onların tahammül edemedikleri güçlü bir Türkiye’dir” diye konuştu.