Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Salim Uslu, "Rıza Sarraf denen adam bahane edilmek suretiyle Türkiye’nin egemenlik haklarına yönelik bir müdahale söz konusu edilmektedir" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Meclis İdare Amiri Uslu, öğretmenlerin sorunlarını sadece ücret artışına veya ikramiyeye indirmenin doğru olmadığını söyleyerek, "Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir ve gönüllülük temelinde yürümektedir. Bunu parasal koşullara indirgemek yanlış olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rıza Sarraf olayı ile ilgili değerlendirmede bulunan Uslu, "Ne Rıza Sarraf iddia edildiği gibi bizim milli meselemizdir ne de başka meseleler söz konusudur. Rıza Sarraf bizim milli meselemiz olmadığı gibi Türkiye’nin çıkarları elbette bizim milli meselemizdir. Şu anda Türkiye’nin çıkarları söz konusudur" şeklinde konuştu.

Uslu, şöyle devam etti:

"Rıza Sarraf denen adam bahane edilmek suretiyle Türkiye’nin egemenlik haklarına yönelik bir müdahale söz konusu edilmektedir. ABD daha önce 6, 7 bankayla ilgili cezai sorumluluk getirmiş olmasına rağmen bizde bu meseleyi ileri götürüp uluslararası hukuktan kaynağını almayan bir yetkiyi kullanıyor olmasını da bizim kabul etmemiz mümkün değil. Cezaların şahsiliği esas olmasına rağmen bunu devlet tarafından yürütülen bir işleme yönelik olarak kullanmak yanlıştır."

Bülent Arınç’ın "80 milyonluk kitlede 80 kişi hariç herkes Gülen’e sempati duymuştur" sözlerine ilişkin olarak ise Uslu, "Sayın Arınç ne demek istemiştir bunu bilmiyorum. Ama bütün bu gelişmeleri yok saymak doğru değildir. Fetullah Gülen söylediği kadar sempatik ve masum birisiyse gelir Türk makamlarına hesabını verir. Çok defa çağrı yapılmıştır kendisine" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işsiz erkeklerin eşlerine şiddet gösterdiği yönündeki sözlerine ilişkin de Uslu, "Doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri hangi gerekçe ile söyledi bilmem mümkün değil ama ifade son derece yanlıştır ve her tarafa çekilebilir. İşsiz kalan erkeklerin kadınlara şiddet kullanması bunu haklı kılmaz. Amacı kadına şiddeti meşrulaştırmaksa elimizden kınamaktan başka bir şey gelmez. Ama ben böyle bir gerekçe ile hiçbir erkeğin kadına karşı şiddet kullanacağına ihtimal vermiyor" ifadelerini kullandı.