Yapılan görev dağılımının ardından Karamanlı hemşerimiz, AK Parti Mersin Milletvekili hemşehrimiz Lütfi Elvan yeniden Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlığına getirildi.

Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına yeniden seçilmemizden dolayı tebriklerini ileten kıymetli Milletvekillerimize, Mersin İl Başkanımız ve İlçe Başkanlarımıza, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanlarımıza, değerli arkadaşlarımız ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Başkan AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Başkanvekili MHP İstanbul milletvekili İsmail Faruk Aksu, Sözcü AK Parti Gaziantep milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Kâtip AK Parti İstanbul milletvekili Şirin Ünal'dan oluştu.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Karaman / Ermenek - 1962, A. Nuri, Samiye.

Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere?de Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisanslarını yaptı.

Çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükûmette Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükûmette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.