CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ile CHP’li diğer üyeler, Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İbn-i Haldun Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi’nin kurulmasını öngören kanun tasarılarını reddettiklerini belirterek, komisyonu terk etti.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplandı. Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İbn-i Haldun Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi’nin kurulmasını öngören kanun tasarılarını birleştirerek görüştü.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, görüşmelerde söz alarak, üniversite kuran vakıfların sahip oldukları malvarlığının hangi biçimde elde edildiğinin önemli olduğunu belirtti. Serter, "İbn-i Haldun Üniversitesi’nin arkasındaki vakıf, TÜRGEV’in mal varlığı siyasi erkin baskısıyla devletten ihale alan iş adamlarının bağışlarıyla büyütülmüştür. Siyaset, çıkar ve rant ilişkilerinin merkezinde yer alan ve ihale alan işadamlarının illegal bağış havuzu şekline dönüştürülen bir vakfın bir üniversite kurması düşünülemez" şeklinde konuştu. Serter, CHP grubu olarak söz konusu tasarının komisyondan geri çekilmesini talep ettiklerini açıkladı. Daha sonra bu oyunun bir parçası olmayı reddettiklerini söyleyen Nur Serter, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile CHP’li diğer üyeler komisyonu terk etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise CHP komisyon üyelerinin bir önyargıyla karar vererek çıktıklarını söyledi. TÜRGEV’in İbn-i Haldun Üniversitesi kurmak istemesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Özdağ, "Keşke Nur Serter bağışta bulunan iş adamlarının isimlerini söyleseydi. Bu işadamlarının devletten hangi işleri aldıklarını, bu işleri şaibeli mi aldıklarını ispat etseydi. Bir iddiada bulunmak, o işadamlarını töhmet altına almak" dedi.

Bazı AK Partili komisyon üyesi milletvekilleri CHP’nin bu tavrını kınadı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, "Bir CHP klasiğiyle karşı karşıya kaldık. Başka türlü bir davranış beklenemezdi" diye konuştu. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, okullarda açılan takviye kurslarına katılan öğretmenlere ödenen ücretin düşük olduğunu belirterek, nasıl bir tedbir düşünüldüğünü sordu.

Bakan Avcı ise şu anda 100 bine yakın öğretmenin okullarda hafta sonları için açılan takviye kurslarına çok büyük fedakarlıklarla geldiğini kaydetti. Avcı, 2.5 milyon öğrencinin takviye kursu almak için müracaat ettiğini açıklayarak, "Öğretmenlerimizin bu kurslara gösterdikleri ilginin farkındayız, müteşekkiriz. Ama ücretleri biz de yeterli bulmuyoruz. Bu nedenle Maliye Bakanlığı ile görüştük. İnşallah önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde... Ders saati olarak ödeniyor 9 lira 45 kuruş. Biz onu hiç olmazsa 2 katına çıkarılmasını Maliye Bakanlığı’ndan talep ettik. Hiç olmazsa yol paralarını karşılamış olalım düşüncesiyle Maliye Bakanlığı çalışıyor. Öğretmenlerimizin fedakarlığına biz de küçük de olsa bir katkıda bulunmak için böyle bir düzenleme yapacağız" diye konuştu.

Görüşmelerinin tamamlanmasının ardından tasarı komisyonda kabul edildi.