ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye'ye yönelik proje ve planlar içerisinde olanlar bilmeliler ki bu terör meselesini de inşallah Türkiye aşacak ve yoluna devam edecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı sonrasında yaralananlardan bir kısmının tedavisinin sürdürüldüğü Güven Hastanesine gelerek, yaralıları ziyaret etti ve yetkililerden sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bakan Ala, çıkışta yaptığı açıklamada, Güven Hastanesi'nde şu anda 4 yaralının bulunduğunu belirterek, "2'si yoğun bakımda, 2'sinin hafif yaralı olduğunu gördük. Ama yoğun bakımda olanların da Allah'a şükür hayati tehlikelerinin olmadığını söyledi doktorlarımız sağ olsunlar" diye konuştu.

"Karşı durmuyorsa teröre taraf demektir"

Saldırının ardından 14 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki terör olayı, Suriye'den gelmiş olan bir YPG mensubu ve Türkiye'deki PKK terör örgütü mensuplarıyla yaptıkları işbirliği neticesinde bu terör eylemini gerçekleştirmişler. Bu ortaya çıktı.Türkiye'yi bu tür saldırılarla yıldıracaklarını zanneden odakların da bilmesi gerekir ki bu millet çok badireler atlatmıştır, problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu yanı başımızda olan hadiselerden kaynaklanan imkanları kullanarak Türkiye'ye yönelik birtakım proje ve planlar içerisinde olanlar bilmeliler ki bu terör meselesini inşallah Türkiye aşacaktır ve yoluna devam edecektir.

Şiddetle, nefretle kınıyoruz. İnsanlık suçudur terör ve bu teröre karşı 'siyaset yapıyorum' diyen herkesin kendi yaptığı işe saygının gereği olarak topyekün karşı durması lazım. Amasız, ancaksız, fakatsız karşı durması lazım. Karşı durmuyorsa teröre taraf demektir. Terör ortada seyredilecek bir insanlık suçu değildir. Terör, karşısında olunması gereken herkesin, teröristlerden başka herkesin karşısında dimdik durması gereken ve karşısında olması gereken bir insanlık suçudur. Biz de Türkiye olarak tavrımızı çok net bir şekilde ortaya koymuşuzdur bu konuda ve mücadelemizi de yürütüyoruz."

"Failleri mutlaka adalete teslim edeceğiz"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yaralı ve taburcu olanların sayısına ilişkin Sağlık Bakanlığından açıklama yapıldığını anımsattı.

Bakan Yılmaz, "Şu anda 22 kişi hastanelerde, geri kalanlar ise taburcu edilmiş durumda. Yaralılara Allah'tan acil şifalar, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olayın, insanlık suçunun faillerinin de hiç şüpheniz olmasın mutlaka ve mutlaka adalete teslim edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan