Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, “Dün bize yaptıkları zulmü bugün birbirlerine yapıyorlar” dedi.

CHP Amasya il binasında yaptığı konuşmada Ergenekon davasından 5 yıla yakın tutuklu kaldığını hatırlatıp hükümete ve paralel yapıya tepki gösteren Tuncay Özkan, “Dün ortaktılar. Alın birini vurun ötekine. Bugün birbirlerine zulmediyorlar. Dün bize yaptıkları zulmü bugün birbirlerine yapıyorlar. Ama kimsenin acısından biz kendimize sevinç çıkartmayız. Ağlayanın malı gülene hayır etmez. Kimsenin acısı bize mutluluk vermez. Biz isteriz ki tutuksuz yargılansınlar. Acil yargılansınlar. Adil yargılansınlar ve özgürlük esastır. Hiç kimsenin özgürlüğüne mani olmasınlar” ifadelerini kullandı.

KPSS sınavı sorularının çalındığı iddialarını hatırlatan Özkan, “Bu sınavlar artık güvenilir olmaktan çıktı. Çocuklarımız neyle yarışıyorlar? Kimle yarışıyorlar? Bilgimi yarıştırıyorlar? Torpil mi yarışıyor? Belli değil. Biz bu düzeni yeniden sağlayacağız. Sadece bu sınav yüzünden bu hükümetin istifa edip gitmesi gerekirdi. Çocuklarımıza yapılan bu haksızlık nedeniyle gitmiyorlar. Onları biz göndereceğiz. Sınavda doğruluğu, dürüstlüğü biz yeniden sağlayacağız. Bilenler bir yere gelecek. Bilmeyenler gelmeyecek. Kimse bizim iktidarımızda bizden sınav sonucu, torpil, hak edenin önüne geçmeyi beklemesin. Biz halkımıza, doğruluğun, dürüstlüğün, namuslu olmanın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

CHP’li Özkan, beraberinde CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, PM Üyesi Serpil Öztürk, İl Başkanı Hüseyin Duran ve Merkez İlçe Başkanı Reşat Karagöz ile birlikte Gezi Parkı protestolarıyla ilgili olarak, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın bazı mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında ’darbe’ suçlamasıyla açılan davada yargılananlara destek olmak için toplantı esnasında gruba ait atkıyı açtılar.