ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, terörle mücadeleyle ilgili "Türkiye maliyeti ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun bu mücadeleyi ve teröre karşı vatandaşları savunmayı sürdürecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nu (İMKON) ziyaretinde yaptığı konuşmada, terörün Türkiye'nin en önemli gündemi olduğunu söyledi.

Teröre karşı mücadelede en önemli hususun günlük hayatı sürdürmek olduğuna dikkati çeken Türkeş, terör unsurlarının medya ve kamuoyu algısı oluşturmak için çeşitli çalışmalar yaptığına işaret etti.

Türkeş, terörle ülkede huzursuzluk ortamı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Ankara'daki terör saldırısından sonra terör destekçileri Mecliste 'çalışmalar durdurulsun' diye girişimde bulunmaya kalktılar. Terörün Ankara'da olması, Cizre'de olması, Silopi'de olması veya Diyarbakır'da olması terörün vasfını değiştirmez. Nasıl ki, Silvan'da terör faaliyetleri yapılırken Ankara'da normal hayatımız devam ediyor ve yasama faaliyetlerini sürdürüyorsak Ankara'da olduğunda da aynı şekilde sürdürdük" diye konuştu.

Terör olaylarından dolayı çok büyük üzüntüler yaşandığını belirten Türkeş, Türkiye'nin jeopolitik konumunun bu tip terör odaklarını ve arkasındaki diğer unsurları tahrik ettiği için mücadelenin bir süre daha süreceğini vurguladı.

Türkeş, İMKON gibi sivil toplum örgütlerinin terörle mücadele noktasında sunduğu desteğin çok değerli olduğunu aktararak, "Türkiye bu savunmayı maliyeti ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun bu mücadeleyi ve teröre karşı vatandaşları savunmayı sürdürecektir" dedi.