SİVAS (AA) - Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantısında, partide yaşanan milletvekili sayısındaki düşüş ve oy kayıplarının sebebinin bir kurultayda görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Çözümün de o salonlarda aranması gerektiğini belirten Oğan, "Sayın Genel Başkan'a bir kez daha Cumhuriyet şehri Sivas'tan çağrıda bulunuyorum. Sayın Genel Başkan'ım, düşün önümüze hep beraber kurultaya gidelim. Söyleyecek sözü olan bütün arkadaşları toplayın, ortak aklı bulalım ve ülkücü iktidara hep beraber yürüyelim. Türk milliyetçilerini, ülkücüleri mahkeme salonlarına düşürmeyin" diye konuştu.

"Biz istemeyiz, ülkücü hareket mahkeme salonlarından geçerek kurultayını yapsın. Ülkücü iradenin 548 değerli imzasına Sayın Genel Başkanı'mız saygı göstersin ve kurultay talebini yerine getirsin" diyen Oğan, 1 Kasım seçimlerinden sonra ülkücü iradenin duruma el koyduğunu dile getirdi.

"Genel Başkan'ımızdan sevgide kusur etmemesini bekliyoruz"

Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görev süresince başlarının tacı olduğunu dile getirerek, "Sayın Genel Başkan, partimiz, mecliste 4. parti oldu vicdanımız sızlıyor, bunu nasıl görmüyorsunuz, bunu nasıl içinize sindiriyorsunuz? Doğrusuyla, yanlışıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla Sayın Genel Başkan'ımızdır. Saygıda asla kusur etmeyeceğiz. Ancak Sayın Genel Başkan'ımızdan da sevgide kusur etmemesini bekliyoruz. Gel bizim ağabeyimiz, büyüğümüz ol, önümüze düş, kol kola kurultay salonuna beraber gidelim, o salondan tecelli edecek ülkücü iradeye de saygı duyup kol kola çıkalım" ifadelerini kullandı.