Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya’da yapılan İslam karşıtı gösterilerin, AB ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden kaynaklandığını söyledi. MÜSİAD’ı ziyaret eden Bakan Ala’ya plaket yasağı nedeniyle fidan sertifikası verildi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret etti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Bozkır, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

“MÜSİAD Türkiye’nin güzide bir kuruluşudur” diyen Bozkır, “10 bin üzerinde üyesi vardır. AB sürecinde önümüzde ki dönemde ne yapabileceğizimi bu sürece nasıl katkıda bulunacağımızı konuştuk. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Türkiye’nin alacağı önemli kararlar bakımında AB sürecinde karşılaştığımız senaryolarda ortak hareket tarzımızı sık sık bir araya gelerek değerlendireceğiz. Zengin görüşlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Almanya’da yapılan İslam karşıtı gösterileri değerlendiren Volkan Bozkır, “AB dünyadaki ekonomik krizden en fazla etkilenen ülkeler grubunun başında geldi. İşsizlik, iş kaybetmek, ekonomik bakımdan sıkıntılar siyasettin ortaya çıkardığı sonuçlarda da kendisini gösteriyor. Irkçılığın artması, İslamafobi’nin artması bunlar kendilerine siyasi hedef tayin eden partilerin siyasette mesafe kat ediyor olması sadece Almanya’da değil Fransa’da ve birçok ülkelerde görüyoruz. Bir yandan da bunun sonucudur” diye konuştu.

“AB EKONOMİK SIKINTILARINI ATLATINCA BU TÜR DÜŞÜNCELER AZALACAK”

Bozkır, ekonomik sıkıntıları olan ülkelerde bu tür şeylerin olabileceğini belirterek, “Ancak bu ekonomik sıkıntıların ve sosyal sıkıntıların olduğu ortamlarda bu tür akımların güçlenmesi maalesef her zaman gözlenmektedir. AB bu ekonomik sıkıntılarını atlatmasıyla birlikte bu ırkçılık, İslam karşıtı görüşlerde giderek azalacak ve olması gereken noktalara ulaşacaktır. Türkiye olarak bunların meydana gelmesinden üzüntü duyuyoruz. Bu tür gelişmelerin ne insanlığa ne Avrupa’ya ne de dünyaya yararlı gelişmeler olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, ziyaretin ardından Bakan Bozkır’a bir hediye vermek istedi. Volkan Bozkır, Olpak’ın hediyesini alırken, “Plaket değildir inşallah” diyerek espri yaptı. Olpak’tan kendi adına dikilmiş 50 adet fidanın sertifikasını alan Bozkır, “Hükümetin aldığı karara da örnek teşkil etmiş oldular” dedi.