KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz çok net diyoruz ki inançlarımızla istişare ederek hep beraber ilkelerimiz çerçevesinde siyaset yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Çalık, Ağalar Konağı'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen, "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları"nın yedinci toplantısının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, toplantının demokratikleşme sürecinde sivil aklın, siyasi akılla buluşması için neler düşünüldüğünü belirlemek amacıyla organize edildiğini belirtti.

AK Parti'nin kurulduğu andan itibaren en önemli gündem maddesinin hep insan olduğunu ifade eden Çalık, "Türkiye'de sivil toplumla buluşmaları yapıyoruz. Sivil toplumumuzu dinliyoruz, yeni Türkiye'de konuşan sivil inisiyatif diyoruz. Yeni Türkiye konuşan Türkiye. Sizin kendi alanlarınızla ilgili söyleyeceklerinizi dinleyeceğiz" diye konuştu.

Çalık, demokrasinin vazgeçilmezinin, iktidarıyla muhalefetiyle siyasi partiler olduğunu vurgulayarak, "Onların emniyet supapları ise sivil toplum örgütleridir. Yöneticiler her zaman doğru yapmayabilir, sivil toplum ve sivil idare mutlaka yapılan bu işlerin en yakın takipçisi olmalıdır. Biz her daim sizin sesinize kulak verdik ve vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bilge olmak isteyen kişi ile bilge kişi arasında geçen diyaloğu anlatan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim başımızda bir bilge var. Sayın Başbakanım Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin tüm sivil inisiyatifinin sesi olmak, sizlerin ileteceği sorunları takip etmek için bizleri talimatlandırdı ve buradayız. Sizin söyleyeceğiniz her söz Sayın Başbakanımızın nezdinde anlam bulacaktır. Türkiye'de 12 yıldır iktidarımızı sizlerle beraber bugüne ulaştırdık. Bugün sizlere neler getirdik, eksik neler bıraktık, genel ve yerel yönetimde eksiğimiz var mı ve Türkiye'nin demokratikleşme, çözüm, kardeşlik ve milli birlik sürecinde düşünceleriniz nelerdir. Bunları öğrenmek ve bunları dinlemek üzere buradayız."

Çalık, Fransa'da yaşanan olaylara ilişkin ise "Biz çok net diyoruz ki inançlarımızla istişare ederek hep beraber ilkelerimiz çerçevesinde siyaset yapmaya devam ediyoruz" dedi.

- "Kırşehir'e 12 yılda 3 milyar liralık yatırım yaptık"

Öznur Çalık, yaklaşık 4 saat basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı konuşmada ise Kırşehir'e 12 yılda 3 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ulaştırmaya 165 milyon lira, eğitime 210 milyon lira, sağlığa 100 milyon lira, orman ve su işlerine 145 milyon lira, çevre ve şehircilikle ilgili işlere 50 milyon lira, TOKİ'ye 333 milyon lira, İller Bankası'na 625 milyon lira, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalarına 182 milyon lira, gençlik ve spor alanına 96 milyon lira, tarım ve hayvancılığa 517 milyon lira, kültür ve turizme 36 milyon lira, Vakıflara 2,5 milyon lira, bilim ve teknolojiye 24 milyon lira, KOSGEB çalışmalarına 6 milyon lira, üniversitemize ise 112 milyon liralık yatırım yapıldı. Toplam 3 milyar liralık yatırımı hükümet olarak Kırşehir ile buluşturduk. Kırşehir bunu hak ediyor."

Toplantıda aldığı bazı notları katılımcılarla paylaşan Çalık, şöyle devam etti:

"Kırşehir'den tüm Türkiye'ye bir ses, kandan beslenen siyasi partilere de buradan bir ses var. Kırşehir diyor ki 'çözüm sürecine devam edin, çözüm sürecini sonuna kadar götürün. Biz Güneydoğu'ya, doğu illerine gittiğimiz zaman Batman'a, Şırnak'a, Hakkari'ye, Van'a gittiğimizde oradakilerin yüreği yanmış vaziyetteydi. Bir çocuğu askere, bir çocuğu dağa gitmiş nice insanlarla karşılaştık.' Bir Türkmen şehrinden, Ahi Evran'ın şehrinden tüm Türkiye'ye mesaj var, diyorsunuz ki 'çözüm sürecine devam edin.' Ben sizi gönülden kutluyorum. Çözüm süreci devam ediyor, yeni Türkiye'nin inşasında sunmuş olduğunuz katkılar için teşekkür ediyorum."

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Mustafa Akış, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ve diğer ilgililerin yanı sıra yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.