YOZGAT (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisi tarafından Yozgatlı seçmenlere dağıtılan broşürlerin polisler tarafından toplatıldığını ileri sürerek, "Seçime 24 saat kala AKP’nin gerçekleştirdiği haksız ve adaletsiz uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir" dedi.

Durmaz, partisinin Yozgat Seçim İletişim Merkezi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti’nin talimatıyla hiçbir suç unsuru taşımayan ve partilileri tarafından hazırlanan broşürleri, kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla dağıttıklarını belirtti.

Söz konusu broşürlerin AK Parti’li yöneticiler tarafından vali ve emniyet güçlerini devreye sokarak dağıtımının engellendiğini ileri süren Durmaz,  broşürde hiçbir suç unsurunun bulunmadığını vurguladı.

Durmaz, "Bu broşürün tamamı AKP’nin, gerek Cumhurbaşkanı’nın başbakanlığı döneminde, gerekse şimdiki yetkililerinin bire bir kendilerinin ifadeleridir. Ben size onlardan kısa örnekler vereceğim. Burada ne yazıyor, yolsuzlukları akladılar diyor. TBMM’de Yüce Dvana gönderilmesi gereken dört bakanı aklamadılar mı? Aklama komisyonunun üyesi de Yozgat’tan tekrar aday gösterildi. Burada bir eski bakan diyor ki 'Ne yaptıysam başbakanın talimatıyla yaptım' diyor. Bunu Türkiye’nin gözünün önünde söylemedi mi ne var bunda?" diye konuştu.

Sadir Durmaz, broşürde yer alan bir ifadeden örnek vererek, şunları söyledi:

"Seçime 24 saat kala AKP’nin gerçekleştirdiği haksız ve adaletsiz uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. Broşürdeki bakan 'Saati Rıza Zarrab aldı' diyor ve AKP 'bunlara darbe' diyor. 'Darbe' diyerek milleti kandırıyorlar. Biz çok darbeler gördük, ancak hiçbir darbede kimsenin koluna bir asker yada güvenlik görevlisi zorla bir saat taktı mı? Buna şahit olan oldu mu?" 

Durmaz, açıklamasının ardından partililer ile toplatılan broşürlerin Lise Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşlara dağıtımını gerçekleştirdi.