Bankaların önünde emeklilerin nasıl emeklediklerini görünce bu konuda ne yapılabilir acaba diye bir düşünceye kapıldım. Devletimizin emeklilere ne kadar önem verdiğini herkes bilir, bilir bilmesine de nedense hiç kimse bu rezalete dur demez. Garibim bir lira bile olsa fazla alabilmek için o bankadan bu bankaya bu bankadan o bankaya koşar durur. Emekliler koşa dursun devletimiz bu konuda hiçbir şey yapmaz sadece uzaktan uzağa seyreder.

Acaba diyorum devletimiz bu konuda bir standart getiremez mi? Yine soruyorum bankalar bu konuda birlik sağlayamaz mı? Bankalar çıkarlarını gözetir tabi ki haklı bir gerekçeleri var. Ya emekliler derneği bu konuda ilgili bakanlıklarımıza mağduriyetlerini iletebiliyor mu? Bilmiyorum orası da muamma. Bu vatana hizmet eden ve yaşlanınca bir kenara atılan banka önlerinde kuyrukta bekleyen bu güzelim insanlara bu eziyet yapılmamalı.

Bende herkes gibi bankamı değiştirmek zorunda kaldım. Neden değiştirdim iki bin lira fazla veren bankaya gittim. Öyle ya benim için başka bir geliri olmayan nice insanlar da aynısını yaptı. Değiştirmez olaydım daha promosyon parasını almadan benim eski banka da Fiat artırdı.

Madem Fiat artıracaktınız neden beni gönderdiniz ya da benim gibileri niye banka kuyruklarında beklettiniz?  Ben şimdi hangi bankaya sitem edeyim? Yeni bankama mı eski bankama mı? Bu gidişle öbür bankaya gideceğim. Gideceğim de ya bu banka da ben gidince Fiat artırırsa. Ne olacak canım geri dönerim. Dönsem mi acaba dönmesem mi. Dönsem dönek mi olurum, yahu ağlasam mı gülsem mi bilemedim.

Şaka bir yana acilen bu konuya bir standart getirilmeli. Bakanlığımızı bu konuda acilen göreve davet ediyorum. Artık emeklilerin de bu ülkenin temel taşlarından olduğu unutulmamalı Emekli aylığı ise asgari ücretin altında olmamalı. Bazı istisnalar hariç tabi. Ben bu adaletsizliğe karşıyım. 9 bin gün pirim ödeyenle 3bin atı yüz gün pirim ödeyenin de aynı maaş almasına ne demeli. 2bin sonrası emekliye torba yasa neden uygulanmadı. Onlar uzaydan mı geldi. Nerden tutsam elimde kalıyor.

Konumuz promosyon acaba hangi bankaya gitsem. Tüm emekleyen emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimle.