1971 yılında Dünya’da ve Türkiye’de ilk defa, el değmeden, hijyenik ortamda bulgur üretimini gerçekleştirmiş olan Bumas , kurulduğu günden bu yana sektöründe ilklere imza atmaya devam etmiştir.  Türkiye ‘de ilk defa bulgur üretimine ait TSE uygunluk ve kalite belgesini almanın gururunu yaşamakta ve yaşatmaktadır. Yıllar boyunca kaliteli ve sağlıklı ürünler üretmekten taviz vermemiş ve kalitesini sürekli geliştirmiştir. 2002 yılı başında firma bünyesinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kurulmuş olup, 2008 yılı içerisinde de ISO 22000 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi TÜV-SÜD firması tarafından belgelendirilmiştir. 

Bumas Bulgur kalitesini Uluslararası alanda da tescillemeyi başarmıştır.  Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Uluslararası Üstün Lezzet ve Kalite Enstitüsü (İTQİ-İnternational Taste & Quality İnstitute), Karamanın en köklü Markalarından olan BUMAS’ın Pilavlık Bulgur ürününe  kalite ödülü verdi.

Bumas Pilavlık Bulguru 120'den fazla uzman test etti
International Taste & Quality Institute (iTQi) Ödülleri'nde ürünler, alanlarında lider 120'den fazla tanınmış Avrupalı aşçı ve içecek uzmanı tarafından test ediliyor. iTQi, Federazione Italiana Cuochi, Academie Culinaire de France, Academy of Culinary Art, Euro-Toques (Avrupalı Aşçılar Derneği), Association de la Sommellerie İnternationale (ASI)gibi 12 aşçılık organizasyonu ile ortaklık halinde olan bir kurum.

70 bilim adamı onayı
Monde Selection, 1961 yılında kurulan ve tüketici ürünlerini testlerden geçirerek kalite düzeylerini belirleyen bağımsız ve uluslararası bir kalite enstitüsü. Kendi tadım ve test metodolojilerini yaratması ve yasal kurallar izlenmesi enstitünün bilimsel analiz güvenilirliğini sağlamış durumda. Monde Selection'a katılan ürünler, 70'in üzerinde bilim adamı, uzman, beslenme ve sağlık danışmanları, gurmeler ve prestijli aşçılık kuruluşlarından gelen şefler tarafından değerlendiriliyor.