Pek çok ülkede yasal olmayan cinsiyet seçimi, Kıbrıs bölgesinde bulunan tüp bebek merkezleri tarafından çiftlerin fayda görebilmeleri için sıklıkla uygulanmaktadır. Cinsiyet seçimi, tedavi sürecinde gebelikten önce doğacak bebeğin cinsiyetini belirlemek için kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Çiftler, çocuk sahibi olmadan önce aile planlaması yapmak isteyebilirler. Böyle bir durum yaşandığı zaman ise doğacak olan çocuğun cinsiyetini belirlemek bir hayli önemli hale gelir. Cinsiyet seçimi yöntemi aile planlaması için kullanılan bir yöntem olduğu gibi başka amaçlarda da kullanılabilir.

Bazı hastalıkların genetik geçişi bulunur ve bu sebeple doğacak çocuğun cinsiyetine bağlı olarak bazı hastalıklar taşınabilir. Böyle bir hastalık yaşayan ve doğacak çocuklarına bu hastalığı taşımak istemeyen çiftler de cinsiyet seçimi tedavi yöntemine başvurmaktadırlar.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezlerin Cinsiyet Seçimi Nasıl Yapılır?

Cinsiyet seçimi tedavisi öncesinde gerekli bazı testlerin yapılması çiftlerin ve doğacak olan çocuklarının sağlığı için önemlidir. Tedavi öncesinde, test amaçlı olarak erkeğin sperminin analiz edilmesi gerekir. Aynı zamanda anne adayından alınan yumurta hücrelerinin gerekli testlerden geçirilip, cinsiyet seçimi yöntemine uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.

İlk defa çocuk sahibi olan çiftler bu testlere önem verseler bile, önceden çocuk sahibi olmuş olanlar bu konuda bazen gerekli özeni göstermeyebiliyorlar. Ancak, çiftler daha önceden çocuk sahibi olmuş olsalar bile gerekli testleri yaptırmadıkları sürece ilaç dozu gibi önemli ayarlamaların yapılması zorlaşmaktadır.

Cinsiyet seçimi yöntemi pek çok ülkede olmadığı için, Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bu yönteme olan talep çok yüksek olabiliyor. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken, Kıbrıs’ta hizmet veren Kıbrıs tüp bebek merkezleri arasından iyi bir seçim yapmaktır. Cinsiyet seçimi için Kıbrıs tüp bebek merkezi seçimi yapılmadan önce, iyi bir araştırma sürecinin tamamlanması ve daha sonrasında bir karara varılması gerekir. Aksi takdirde görevini iyi yapmayan bir Kıbrıs tüp bebek merkezi ile çalışmalar yapmak, etkililiği düşüreceği gibi farklı sağlık sorunlarına da yol açabilir.

Cinsiyet seçimi yönteminde maksimum fayda görmek isteyen çiftlerin Cyprus IVF merkezi ile de sık sık görüşmeler sağladıkları bilinmektedir.

Cinsiyet Seçimi Maliyeti nedir?

Cinsiyet seçimi yöntemi, oldukça özel bir yöntem olduğu için büyük bir uzmanlık gerektirmektedir. Bu nedenle de cinsiyet seçimi yönteminde atılan her adımın özenle atılması gerekir.

Cinsiyet seçiminde başarı oranları, anne ve baba adaylarının özelliklerine göre değişiklikler gösterebilir. Bu nedenle de hem başarı oranlarında hem de maliyetlerde kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

Cinsiyet seçimi maliyetleri belirlenirken göz önünde bulundurulan en önemli faktör uygulanan tedavidir. Uygulanacak olan tedavi şekli belirlenmeden cinsiyet seçimi ile alakalı olarak bir maliyet tablosu çıkarmak doğru bir hareket olmaz. Cinsiyet seçimi konusunda daha detaylı bilgilere ulaşmak ve aklınızdaki sorulara cevap bulmak istiyorsanız https://www.cyprusivf.net/cinsiyet_secimi/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.