21. yüzyılın reklam alanı haline gelen web siteleri, pek çok marka ve kişi için en önemli platformlarından biri. Web siteleri sayesinde uluslararası alanda tanınan markalardan küçük ölçekli işletmelere kadar birçok kuruluş potansiyel müşteriler ile bir araya gelme şansı yakalıyor. Bu noktada web sitelerini geliştiren SEO çalışmaları gitgide daha önemli hale gelmekte. Kapsamlı bir SEO çalışması ile web sitenizi geliştirerek ön plana çıkarmak mümkün. Bu doğrultuda en iyi sıra bulucu araçları, mobil destekli hale getirme gibi çeşitli yardımcılar işinizi kolaylaştırabilir.

Sıra bulucu kullanmak isteyen web site sahipleri ya da SEO uzmanları için bilgi vermeyi hedefleyen bu yazıyı okuyarak “Sıra bulucu nedir ve ne işe yarar? En iyi araçlar hangileridir?” öğrenebilirsiniz.

Sıra Bulucu Nedir?

SEO çalışmaları ile web sitelerini yükseltmek oldukça kapsamlı ve yoğun bir iş. Çoğu zaman uzmanlık gerektiren çalışmalar içeren SEO sürecinin pek çok ayağı bulunsa da bu süreçte temel hedeflerden biri de web sitesinin sıralamasını yükseltmek. Sıralamayı yükseltmek için backlinkler, kırık linkleri düzeltmek ve içeriği zenginleştirmek gibi unsurlara dikkat ederek web sitesinin sırası değiştirilebilir.

Web sitelerinin sıralarını yükseltmek için atılabilecek ilk ve en mantıklı adım öncelikle sitenin sıralamasını biliyor olmak. Bu sayede SEO çalışmaları sonrası değişen sıralamayı görebilir, attığınız adımların lehinize ya da aleyhinize işlediğinizi öğrenebilirsiniz. Bu noktada sıra bulucu kullanmak oldukça faydalı bir seçenek. Web sitenizin sıralamasını öğrenebileceğiniz https://www.dopinger.com/tr/sira-bulucu/ gibi profesyonel araçlar ile arama motorlarındaki sıralamanızı görebilirsiniz.

Sıra Bulucu Ne İşe Yarar?

Sıra bulucu araçlar, web sitelerinin sıralamalarını görmenizi ve rakip siteleri analiz etmenizi sağlar. Bu şekilde web siteniz için en uygun planı oluşturma fırsatınız olur. Dopinger tarafından geliştirilen sıra bulucu aracı ile:

  • Web sitesinde yer alan sayfaların anahtar kelime dağılımlarını görüntüleyebilirsiniz.
  • Anahtar kelimenin indeks durumundan haberdar olursunuz.
  • Sayfaların, Google gibi arama motorlarında anahtar kelime sonuçlarındaki sıralamasını değerlendirebilirsiniz.
  • Günlük, haftalık ya da aylık periyot ölçeklendirmesi ile ayrıntılı ve zamansal analiz fırsatı elde edilmekte.
  • Anahtar kelime filtrelerinde oluşan sıralamanızı görebilirsiniz.

Sıra bulucu kullanarak anahtar kelime optimizasyonu yapmanız kolaylaşacaktır. Sayfalarınızda kullandığınız anahtar kelimelerin başarı düzeyini ölçmeniz bir sonraki hamleniz için belirleyici olabilir. Bir tek kendi web sitenizi değil, rakip web siteleri görüntülemek de sizler için faydalı olacaktır. Markanız ile aynı alanda çalışma yürüten web sitelerinin anahtar kelime kullanım hareketlerini analiz ederek yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri değerlendirmeniz daha kolay olacaktır.

Sıra Bulucu Araçların SEO Çalışmalarındaki Yeri

SEO çalışmalarının en temel amaçlarından biri arama motorlarında web sitelerin ve sayfaların sıralamasını yükseltmek. Sıralamanın yükselmesi, sunduğunuz hizmetin türü ne olursa olsun potansiyel kitlenize ulaşmanızı mümkün kılmaktadır. Örneğin ayakkabı tamir ettiğiniz dükkanınızın web sitesinde “deri ayakkabı tamiri” anahtar kelimesini seçmiş olabilirsiniz. Peki tam olarak bu anahtar kelime ile yapılan arama sonuçlarında web siteniz kaçıncı sırada yer almakta? İşte SEO çalışması web sitenizi birinci sıraya taşımak amacı ile yürütülmektedir.

Arama motorlarındaki sıralamanızı tespit etmek, sıra bulucu araçlar ile kolaylaşıyor. Bu sıra bulucuların bir kısmı güvenilir ve ücretsiz şekilde hizmet vermekte. Öte yandan kimi araçların kullanımı yalnızca zaman ve para ziyanı olabiliyor. Bu noktada SEO uzmanları tarafından tanınan ve onaylanan bir platform olan Dopinger tarafından geliştirilen araçları tercih etmek SEO çalışmalarınız için faydalı olacaktır.

Sıra Bulucu Hizmetleri

Sıra bulucu hizmetlerine aşina olan ve bu araçtan yararlanmak isteyen kişiler, Dopinger ile tanışarak SEO çalışmalarına güçlü bir adım atabilir. Üyelik gerektirmeyen bu platformu kullanmak oldukça basit. Kullanıcı dostu web tasarımı ile öne çıkan web sitesinde sıra bulucu hizmetin sonucu hızla karşınıza çıkıyor. Dopinger, profesyonel ve kurumsallaşmış bir uygulama olmasının yanı sıra tamamen ücretsiz bir hizmet sunuyor. Bu araç ile:

  • Konuma göre,
  • Gün/ ay ya da yıl şeklinde filtrelenebilen,
  • Rakip analizi ile ilerleyen bir şekilde anahtar kelime analizi yapabilirsiniz.

Dopinger Sıra Bulucu aracı ile anahtar kelimelerin aranma hacmini inceleyerek görece düşük aramaları web sitenizden temizleyebilirsiniz. Kullandığınız anahtar kelimelerin rekabet zorluk derecesini analiz ettikten sonra, yeni anahtar kelimeleri bu veriler üzerinden güncellemeniz web sitenize faydalı olacaktır.