Karaman’ın önde gelen inşaat firmalarından birisi olan, Nadide İnşaat’ın kullandığı damlama tekniği, sağladığı sulama tekniği ile betonun çok kısa sürede sulanmasını sağlıyor.

Nadi Baş’ın kuruculuğunu yaptığı, İnşaat sektöründe Karaman’da uzun yıllardan beri faaliyeti gösteren Nadide İnşaat’ın damlama tekniği binaların çok kısa sürede sulanıp dayanım kazanmasını sağlıyor.

Binaların betonlarını damlama sistemiyle sulama yapan Nadide İnşaat, zamandan tasarruf ettiği kadarda, daha dayanıklı bina yapısını vatandaşlara sunuyor. Firma yetkilisi Ahmet Baş’ın gazetemize yaptığı açıklamada, bu tekniği kendilerinin bulduğunu, Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini iddia etti.

Damlama sistemiyle kullandıkları betonun daha sağlamlaştığını ifaden Baş, bir elemanın 6 saatte yaptığı sulama işi, bu sistem sayesinde 2 dakika bir emekle, 1.5 saat gibi bir kısa zamanda yapılabildiğini söyledi.

İnşaat alanlarında her zaman betonu sulamak mümkün olmayabiliyor. Özellikle tünel kalıp sistemlerde sürekli beton dökümü yapıldığından ötürü beton sulama işi çok sık ihmal ediliyor. Bu nedenle betonda halk adıyla yanma ya da rötre çatlakları meydana geliyor. Bunun önüne geçin için damlama sistemi kullanmak zamandan tasarruf etmenizi de sağlayacaktır. Baş, damlama sistemiyle atılan betonların dayanıklı hale geldiğini, hem de tasarruf sağlanarak, zamandan da büyük kazancın ortaya çıktığını söyledi.