Herkes gibi biz de sağlıklı ve canlı görünen bir cilde sahip olmak isteriz. Cildimiz, çevresel koşullardan dolayı çoğu zaman cansız ve solgun görünebilir. Kayısının, cildimiz için faydalı birçok etkisi olduğu bilinmektedir.

Kayısı lezzetli tadından ötürü diyetlerde de sıklıkla tercih edilen bir meyvedir. Fakat kayısının sadece lezzetli tadından bahsetmek ona haksızlık olur. Birçok faydasından haberdar olmadığımız, mineral açısından oldukça zengin olan kayısının vücut sağlığımıza da olumlu etkileri vardır. İçerisinde bulundurduğu vitaminler yaşlanma hızını yavaşlatmaya yardımcı olur.

Kayısı, sadece cilt güzelliği için değil, cilt sağlığı için de tercih edilebilen önemli bir besindir. Egzama, kaşıntı gibi rahatsızlıklarda cilt hastalığı tedavisine yardımcı olur. İçerisinde bulunan A vitamininin cildimizin yanı sıra gözlerimiz için de fayda sağlayabildiği bilinmektedir.

Meyve, vücutta kolayca çözülebildiğinden, sindirim sistemini düzene sokmaya yardımcı olur. Aynı zamanda lif içeriği yüksek olduğu için vücuttaki kolesterolü azaltmaya katkıda bulunur. Kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Bir diğer özelliği de vücudumuzdaki iltihapları iyileştirmeye yardımcı olurken, kan damarlarımızı korumak için de çaba göstermesidir. Tansiyon ve kalp sağlığımıza da destek olur.

Gün içerisinde cildimizin, güneş ışığı ya da sigara dumanı gibi zararlı etkenlere maruz kaldığı kaçınılmaz bir gerçektir. Kayısının cilde sağladığı antioksidanlarla, cildimize verdiğimiz bu zararın bir kısmının iyileştirilmesine yardımcı olabiliriz. İçerisinde bulundurduğu ve cildimiz için önemli olan C vitamini, gün boyunca çevresel kirlenmelere karşı koruma kalkanı oluşturmaya yardımcı olur.

Ayrıca c vitamini, vücudumuz için son derece önemli bir protein olan kolajen oluşumunda etkili rol oynar. Hepimizin bildiği gibi vücudumuzda yaşlandıkça kolajen miktarı azalır. Bu durum, cilt kırışıklıkları, vücut kuruluğu gibi etkileri beraberinde getirebilir. Kolajen içerikli gıda takviyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://www.day2day.com.tr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.