Karaman'ın öncü, güzide  firmalarından olan Kardelen Çiçekcilik ve Organizasyon'da siz Karaman'lı ara özel Mavi Orkide getirtildi. Alışagelmiş renginden farklı olarak, ilk defa mavi orkideyi görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Diğer ürünlerinde de olduğu gibi firma  ürünlerinde kredi kartına taksit seçeneklerini de müşterilerine sunmaktadır. Piyasada 150-160 tl civarında değer gören ve neredeyse yarı fiyatına ve çok az sayıda getirtilen mavi orkideler siz değerli sahiplerini bekliyor.

''Karaman'da sevgiye giden tek adres, 
Karaman Uluslararası Kardelen Çiçek Dünyası;
Nişan, düğün, sünnet, özel gezilerinizde ve reklam amaçlı işlerinizde nostaljik arabamızla hizmetinizdeyiz. 

Firma yetkilisi:Mustafa Karakaş
Adres: Mansurdede Mah. Atatürk Bulvarı (30 Mt Yol Üzeri) Özel Tıp Merkezi Altı No:18/A Merkez
Telefon: 0338 214 88 88
Cep: 0533 712 00 92
E-mail:[email protected]''


Orkide çiçeğinin anlamı
Orkide doğal güzelliği ile dikkat çekme de özel bir hünere sahip dünyanın en sevilen çiçeği. Çekiciliği yalnızca görünüşünde değil yaydığı güzel kokularla kendini cezbeden bu yüzden afrodizyak etkisinin olduğuna inanılan bir çiçek. Pek çok kişi hediye orkide aldığında veya orkide hediye edeceğin de ne anlama geldiğini merak ediyor. 

Eski yunan da bereketi ve erkekliği temsil eden orkidenin cinsiyeti belirlemede rol oynadığı düşünülüyordu. Büyük orkide yumrularını yiyen erkeğin erkek çocuğu, küçük yumrular yiyen kadının kız çocuğunun olacağına inanılıyordu. Çin de masumumiyeti ve saflığı, Aztekler de güç ve kuvveti simgeleyen orkide orta çağ avrupasın da yalnızca soyluların yetiştirdiği aristokrat çiçeklerdi. 

Ülkeden ülkeye zaman dan zamana orkide farklı anlamlar taşısa da bugüne kadar biriktirdiği ünüyle hemen hemen tüm ülkeler de ortak bir mesaj veriyor. Sevgililer için orkide çiçeğinin anlamı güç, şehvet, zerafet, lüks ve sevgi anlamına geliyor. Anneler için saflığı bilgeliği, yakınlar için ne kadar değerli olduklarının göstergesi

Orkide çiçeğinin rengi en az kendisi kadar özel anlamlar içeriyor. Pembe orkide sevgiyi, beyaz orkide saflığı, mutluluğu ve aşkı, sarı orkide dostluğu ve bilgeliği temsil ediyor. Genel de evlenme tekliflerin de ve düğün buketlerin de kullanılan beyaz orkideler gelecek için vaat anlamı taşıyor, bu nedenle sevgilinize alacağınız beyaz bir orkide evliliğe giden yolda ilk adımınız olabilir.

Orkideler doğaları gereği üremek için erkek böcekleri kendilerine çekmek amacıyla çok etkileyici kokular yayarlar. Orkidelerin bu özelliklerinin afrodizyak etkisi yaptığına inanılır. Eğer orkide buketi içine kokulu orkideler girerse bu orkide buketi nin anlamı daha derinlik kazanır. Diğer anlamların yanına hırs, arzu ve gizem eklenir. Beyaz gül yada kırmızı gül orkidelerin yanın da sade bir yaşamı işaret eder. Dünyanın büyük çoğunluğunun düz yaşadığı düşünüldüğün de orkideler ekzotik ormanlara yapılan macera dolu bir seyahat gibidir. Gerçek hazinenin sevgi mi yoksa yaşamak mı olduğu ancak yolculuğun sonun da belli olcaktır.