Karaman Merkeze bağlı Cerit Köyünde düzenlenen törenle hizmete giren Emir Çavuş soğuk sıkım zeytinyağı tesisinin açılışı büyük ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra mehteran takımı ve kaşık ekibinin gösterileri ile devam eden programda Mustafa Ülker’in (Emir Çavuş) hayatının okunmasıyla devam etti.

Ülkemizde konvansiyonel üretimde kaliteli ve sağlıklı zeytinyağı üretimi için kurulan ilk tesis olma özelliğini taşıyan fabrikanın tamamında iklimlendirme yapılarak üretim boyunca +18 derece de sabit sıcaklıkta, soğuk sıkım ve erken hasat yüksek polifenollü zeytinyağı üretilecek. Üretilen zeytinyağının tamamı yine 7 gün 24 saat, yıl boyunca 18 derece, argon gazı altında saklanarak duyusal ve kimyasal özelliklerini kaybetmeyecek.

“TAMAMEN BİR MEMLEKET MESELESİDİR”

Törende açılış konuşması yapan fabrika ortaklarından ve kurucusu Mustafa Ülker; “Karaman Cerit köyü bizim yine kendine şanına yakışır bir muhabbetle bağrına bastı. Bugün gerçekten ülkemizin sanayisi açısından gurur dolu bir gün geçiriyoruz. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan fabrikamızı huzurlarınızda hizmete sokmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öncellikle bu güzel buluşmaya vesile Tarım Kısal Kalkınma Destekleme Kurumu’na şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Tesisimiz doğrudan 20 kişiye iş sağlayacak, dolaylı yönden 150 kişiye iş sağlayacak. Yüzde yüz ihracata odaklanarak devletimizin döviz girişini güçlendirecek niyetimizle devam edeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş vizyonu olan çağdaş uygarlık düzeyinin ilerisine geçme ülküsü bilgi ve teknolojiye dayalı güçlü bir sanayi sektöründen geçmektedir. Bu nedenle biz sanayiciler olarak çaba ve başarımız bireysel olarak girişim meselesi hiç değildir, tamamen bir memleket meselesidir. Her fabrika bir kaledir, bizler bu kalenin kalbi, ülkesi ve milleti için atan neferleriyiz. Bu törenin amacı bu doğrultuda sanayinin neferlerine kadirşinaslık etmek, takdir etmek ve teşekkür etmektir. Karaman’ın gelişmesi, kalkınması için çaba gösteren, bu tesisleri şehrimize kazandırılmasına vesile olan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Dedem Mustafa Ülker, Babam Ömer Ülker ve aynı zamanda ortağım olan güzel kardeşim Arif Ülker adına bu kutlu günümüzde yanımızda olan siz değerli konuklarımıza teşekkür ederim. Desteği manevi ve maddi olan Ünal Ailesine de ayrıca şükranlarımızı dile getirmek isterim” dedi.

“TARIMA DAYALI ÇOK ÇEŞİTLİ PROJELERE HİBE DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Karaman Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Özgür Öztürk ise yaptığı konuşmasında; “Bugün burada bölgemize can veren Göksu vadisine katkı sağlayacak bir tesisin açılışı için bir arada bulunmaktayız. Bilindiği üzere kırsal alanda tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi maksadıyla tarıma dayalı çok çeşitli projelere hibe desteği sağlıyoruz. Akdeniz ikliminin yaşandığı Karaman’ımızın bu köşesinde tarım literatüründe fakir toprakların zengin ağacı olarak bilinen zeytin ve zeytincilik günden güne önem kazanmaktadır. Bu bölgede hüküm süren mikro klima bizlere bahşettiği zenginliği altın sıvı diye tabir edilen sıvı zeytinyağını AB standartlarına dönüşümü bu tesis sayesinde tamamlanacaktır. TKDK olarak tarımsal ürünlerimizin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüp, hak ettiği değeri bulacaktır. Bu gibi projelere desteğimiz artarak devam edecektir” dedi.

Program protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ve tesisin gezilmesi ile son buldu.

Açılış törenine Karaman Belediye Başkanı Vekili Bekir Küçüktürk, SGK İl Müdürü Serdar Fındık, TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk, KTSO Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, İyi Parti Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, oda başkanları, köy halkı ve davetliler katıldı.