Pandemi dönemindeki zorlu koşullara karşı alınan önlemler sayesinde inşaat süreci titizlikle tamamlanan Park Karaman, yaklaşık bin 200 kişiye sağlayacağı iş imkanı ile bölgedeki önemli istihdam merkezlerinden biri olacak. 150 milyon liralık yatırım ile hayata geçirilen projenin, dolaylı yoldan da yaklaşık 3 bin 500 kişinin geçimine katkıda bulunacağı öngörülüyor. Park Karaman Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki ulusal ve uluslararası markaları temsil eden 100’ün üzerinde mağazanın bölge ticaretine ve ekonomisine canlılık getirerek, toplam yatırım değeri 300 milyon lirayı bulan bir ticaret hacmi yaratması bekleniyor.

“ÖNCELİKLERİMİZ HİJYEN VE SAĞLIK”  

Salgın sürecine rağmen projeyi başarıyla hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Park Karaman’ın geliştiricisi ve yönetim şirketi INVESTA’nın Genel Müdürü Özgür Yavuz, “Covid-19 sürecinde hem ülkemizde hem de küresel düzeyde ekonomide yaşanan olumsuzluklara rağmen yatırıma devam ettik. İnşaat sürecini salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlerle sorunsuz tamamladık. Böyle bir dönemde ulusal markalar ile yaptığımız kiralamalarla, yüksek bir doluluk oranı ile açılışa hazır hale gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Hijyen ve sağlık’ bu dönemin en önemli iki kuralı. Biz aldığımız tedbirlerle alışverişte bu yeni döneme hazırız.” dedi.

INVESTA Genel Müdürü Özgür Yavuz, salgınla mücadele kapsamında Park Karaman’da alınacak olan önlemleri şu sözlerle anlattı:

“Park Karaman’ın hem inşaat sürecinde hem de açılış sürecinde tüm tedbirler en yüksek seviyede alındı. Covid-19 kapsamında AVM’lerde alınacak tedbirleri belirten yönetmeliğe uygun şekilde hareket ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı tamamladık. Girişlerde ateş ölçümü, dezenfektan kullanımı ve sosyal mesafe uyarıları bulunuyor. Covid-19 kapsamında uyulması gereken tüm kurallar anonslarla belirtilecek. AVM içinde bulunacak müşteri sayısından, belirlenen temizlik planlarına kadar her konuda kurallara uygun olarak hizmet vermeye hazırız. AVM içinde bu belirttiğimiz maddeler dışında, ortak alanların temizlik ve dezenfektasyonuna ilişkin planlar yapılmış, uyulacak sosyal mesafe kuralları ile müşterilerimize güvenli ve huzurlu bir alışveriş ortamı sağlanmış durumunda. Park Karaman’da tüm hazırlıklarımızı en güvenli ve sağlıklı ortamı sağlamak üzere yapıyoruz. Park Karaman’da yer alan markalar da iş yapış modellerini yeni sürece göre düzenliyor.  Tüm iş yerlerindeki çalışanlarımız maske, siperlik ve eldiven gibi kişisel koruyucu malzemeleri ile hizmet verecek. Park Karaman içinde ve mağazaların uygun noktalarında dezenfektan bulundurulması, satış alanlarında ve ödeme noktalarında sosyal mesafe kuralları uygulanması ve temassız ödeme işlemleri yapılması önem verdiğimiz hususlar arasında bulunuyor. Deneme kabinlerinin belirlenen kullanım esaslarına uyularak kullanılması, kabin ve denenen ürünlerin havalandırması gibi kurallara da uyulması konusunda azami hassasiyet göstereceğiz. Birimizin sağlığı hepimizin sağlığıdır. Bu noktada aldığımız tedbirler kesinlikle hayati önem taşıyor. Sağlığımız her şeyden önemli ve değerli.”

ALIŞVERİŞİN VE YAŞAMIN MERKEZİ OLACAK

Karaman’a büyük bir değer katacak olan alışveriş ve yaşam merkezi, misafirlerini 35 bin  metrekarelik kapalı alanda ağırlayacak. Şehrin en işlek ve ulaşımı en kolay noktalarından birinde bulunan Park Karaman, Mersin ve Konya otoyolu ile Ermenek ve Ereğli ilçe yollarının kesişme noktasında yer alan otogar kavşağında hizmet verecek.  

Karamanlıları gıda, giyim, eğlence ve hizmet gruplarından 100’ün üzerinde mağaza ile buluşturacak olan Park Karaman’da, E-Bebek’ten Penti’ye, Mavi’den Flo’ya, Defacto’dan Karaca’ya, English Home’dan Atasun Optik’e, Burger King’den Özsüt’e, Gratis’ten Tavuk Dünyası’na, Migros’dan Abdullah Kığılı’ya, Playland’den Toyzy Shop’a kadar tüm Türkiye’nin bildiği ve sevdiği markalar yer alacak. Park Karaman’da bulunan markaların yaklaşık yarısından fazlası kentte ilk kez mağaza açacak olmanın heyecanını yaşıyor. Alışveriş ve yaşam merkezinin içinde Türk ve dünya mutfaklarının eşsiz lezzetlerini sunacak 11 restoran da bulunacak.