Günümüzde gittikçe artan infertilite sorunundan kaynaklı üremeye yardımcı teknikler, özellikle tüp bebek tedavileri artış göstermiştir. Artan tüp bebek tedavilerinden kaynaklı gelişmeler de buna bağlı hızla devam etmektedir.  Tüp bebek tedavisinde başarı şansını değiştiren en önemli şeylerden birisi embriyo kalitesi olmakla birlikte ikinci faktör ise rahim duvarı kalınlığıdır. Tüp bebek tedavisinde bazen tedavi sürecinde rahmin duvarı transfere hazır olmayabiliyor. Rahim dokusu yorulabiliyor tabiri caizse. Bu durumda da tüp bebek tedavisinde embriyo ne kadar kaliteli olursa olsun eğer rahim duvarının kalınlığı uygun değil ise tüp bebek tedavisinde başarı şansımızı otomatik düşürmeyi göze almış oluruz. Bu sorunu yaşamamak adına büyüyen yumurtaları bu ay toplayarak embriyo haline getirip dondurma işlemi gerçekleştirerek bir sonraki ay ise embriyonun transferine hazırlanmak için rahim duvarının hazırlanması sağlanır. Bu ay donan embriyolar bir sonraki ay anne adayına transfer edilir.

anlatıyor;

Rahim dinlendirme kimler için uygundur?

Rahim dinlendirme olarak belki de halk arasında isimlendirilen yöntem de aslında bu ay transfer etmeyip bir sonraki ay sadece rahim duvarını hazırlayıp daha sonra transfer yapılmasıdır. Eskiden çok fazla uygulanmıyordu tüp bebek tedavisinde ancak artık günümüzde oldukça fazla uygulanıyor. İlk başlarda tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlara ve hormonlara karşı aşırı hassasiyet gösterilen hastalara uygulanmaktaydı. Ancak artık rahmin her uygunsuz durumunda herkes için tercih edilebilir bir hal almıştır. Rahim dinlendirme yöntemi artık hatta sadece embriyo dondurup iki sene sonra transfer isteyen aileler için bile yapılır hale gelmektedir. Önemli olan dondurma ve çözmenin sağlıklı yapılmasıdır.

Ankara Tüp bebek tedavisinde rahim dinlendirme yani embriyo dondurma sonrası embriyo transferi nasıl yapılır?

Rahim dinlendirme yaklaşık 1-2 ay kadar sürmektedir. Tüp bebek tedavilerinde gebelik şansı %5-10 arasında artış göstermektedir. Dinlenme süreci bittikten sonra, adetin ikinci ya da üçüncü günü anne adayına ultrason ile muayene yapılarak eğer transfere engel veya gebeliğe engel bir durum yok ise rahim duvarı hazırlanmaya başlanır ilaçlar ile. Rahim duvarı hazırlığı yaklaşık 15 gün kadar sürebilir. Rahim duvarı uygun hale getirildikten sonra donmuş olan embriyoların çözünmesi sağlanarak anne adayına transfer edilir. Ancak dondurma ve çözme önemlidir. Doğru embriyoloji laboratuvarı tüp bebek tedavisinde altın değerdir.

Estetik cerrahinin birçok dalından biri olan genital estetik kadınların günümüzde sıklıkla tercih ettiği bir operasyondur. Genital bölgenin sağlığını ve işlevini korumak ve en önemlisi kişinin genital bölgesinde rahatsız olduğu görsel durumu ortadan kaldırmak ve beğenisini kazanmak için yapılan genital estetik hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız;