Spor Genel Müdürlüğü 2014-2015 Yılı Okul Sporları Faaliyet Programı gereğince Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 11 Kasım 02 Aralık tarihleri arasında Pazar ve İyidere İlçeleri spor salonlarında düzenlenen bay-bayan toplam 33 okul takımının katıldığı Genç Erkek-Kız A-B gurubu Voleybol il birinciliği müsabakaları İyidere Spor Salonunda oynanan final maçları ile son buldu.

Genç erkekler kategorisinde A gurubunda Çayeli Vakıfbank Lisesi birinci, Fındıklı Şehit Cavit Köroğlu Lisesi ikinci, Tevfik İleri Anadolu Lisesi üçüncü, Çay Meslek ve Teknik And. Lisesi dördüncülüğü elde etti. B gurubunda ise birinci Ardeşen Türk Telekom Anadolu Lisesi birinci olurken, ikinci Rize Fatih Anadolu Lisesi oldu.

Genç Kızlar kategorisinde ise A gurubunda birinciliği Türk Telekom Spor Lisesi birinciliği alırken, ikinciliği T.O.B.B Fen Lisesi, üçüncülüğü Fatih Andadolu Lisesi, dördüncülüğü ise Çayeli Meslek ve Teknik Andadolu Lisesi aldı. Genç Kızlar B kategorisinde ise birinci Pazar Özel Kaçkar Meslek ve Teknik Andadolu Lisesi, ikinci Ardeşen Kanuni Andadolu Lisesi, üçüncü Fatih Andadolu Lisesi, dördüncü ise Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi oldu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ödül töreninde yaptığı konuşmasında sporculara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, organizasyonda emeği geçen Hakemlere, antrenörlere, sporculara ve idarecilere teşekkürlerini sundu.

Dereceye giren takımlara kupalarını İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa, İyidere İlçe Müdürü Ali Çelik, Çayeli İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, Pazar İlçe Müdürü Handan Sümer, Pazar Öğretmene Evi Müdürü Hasan Tezcan ve Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından takdim edildi.

Guruplarında birinci çıkan okul takımları ileriki tarihlerde belli olacak gurup müsabakalarına katılarak Rize’yi temsil etmeye hak kazandılar.