Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın katılımıyla Çamlıhemşin ilçesinde 2014-2015 yılı albalık sağım sezonu açıldı. Çamlıhemşin ilçesinde yapılan balık sağımı etkinliğinde her yıl Kasım ve Şubat ayı sonuna kadar kırmızı benekli alabalık ve denizalası sağımı yapılıyor.

Etkinliğe katılan Rize Valisi Ersin Yazıcı burada yaptığı konuşmada, daha yaşanılabilir doğa ve çevre için kişilerin duyarlı olması gerektiğini belirterek “Rize Doğu Karadeniz’in incisi durumunda olan bir kentimiz ve doğası bozulmamış ender güzelliklere sahip kentlerden bir tanesidir. Bu etkinliğin genel amacı; derelerde azalan popülasyonu tekrar yukarı seviyeye getirmek ve halkımıza bu dereleri olta balıkçılığına açmak. Yani insanları sportif olta balıkçılığı konusunda hobilerini yerine getirmek" dedi.

Vali Ersin Yazıcı, yörede yaşayan bütün hemşehrilerinden balıkların avlanması noktasında yasalara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Rizenin zengin su kaynakları sayesinde su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut işletmelerde yetiştirilen balıklar hakkında bilgi verdi. Bulut, Rize’de karada 44 adet işletmede yaklaşık 2000 ton/Yıl Gökkuşağı Alabalığı, 200 Ton/Yıl Karadeniz Alabalığı, denizlerde ağ kafeslerinde üç işletmede 1500 Ton/Yıl Gökkuşağı Alabalığı yetiştiriciliği yapıldığını söyledi. Ayrıca karada bulunan işletmelerde 53 milyon Adet/Yıl yavru üretildiğini sözlerine ekledi.