Karaman’ı Karamanlı’ ya, Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmak için Karaman’da yaşamış 70 bin erenden ilham alarak çıktığım bu yolda, elimden tutarak yürümeme sebep olan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Kemal Önder Demirkollu ile birlikte ufakta olsa Karaman’a bir katkımız olduğunu düşünüyorum. Karaman tanıtım yazılarımın arasına bazen sosyal, dini, vb. konularda yazılarda sıkıştırıyorum.

Karaman Müze Müdürlüğünün çiçeği burnunda Arkeoloğu arkadaşımız Bilal Yıldız; Sosyoloji ve Arkeolojiyi bitirmiş, benimde üniversiteyi bitirmeme vesile olmuş hatta, İsmet var mısın birer bölüm daha okuyalım diye ısrar eden, ayrıca şiir yazan bir arkadaşımız. İnşallah şiirlerini bizlerle de paylaşmaya başlar. 2020 yılı Eylül ayından itibaren başlamış olduğum Karaman tanıtım yazılarıma, nefes olsun diye sosyal ve dini konuları da ele almaya çalışıyorum. Hatırlarsanız “Ruhumuzu da Aşılatalım” konulu bir köşe yazısı yazmıştım. Bu köşe yazım basında çıktıktan sonra Bilal Yıldız kardeşimizle karşılaştım. Tatlı bir tebessümle gülümseyerek bana “İsmet, Karaman tanıtım yazılarına seslenmedik, ama kardeşim benim okuduğum bütün bölümlere el atıyorsun, nerden çıktı sosyolojiyi ilgilendiren  Ruhumuzu da Aşılatalım yazısı, bize de bir şey bırak” dedi ve arkasından kahkaha tufanı koptu. Şimdi bunu niye anlattın diyeceksiniz. Çünkü bu günkü konumda, dini bir konu olduğu için bizim alanımıza girdin diye hocalarımız lütfen bana kızmasın. Dallarında uzman arkadaşlarımızın hiçbir zaman yerini alamayız. Onlar hepsi dallarında bir bilim adamıdır. Dallarında eğitim almış uzman arkadaşlarımızın affına sığınarak hepsinden özür dileyerek bu günkü köşe yazıma başlıyorum. İnşallah faydasını görürsünüz.

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettikten sonra batı Karadeniz’de Amasra şehrini ele geçirmek için buraya doğru ilerledi. Amasra’ya inerken, bakacak mevkiinde bu şehri ilk defa gördü. Hayretler içinde kalan Fatih Sultan Mehmet yanındaki vezirine dönerekten “Lala çeşmi cihan (dünyanın gözbebeği) bu mu ola” demiştir. İşte bu güzel memleketimizde görev yaparken, bir gece çok kötü bir rüya gördüm. Bu rüyanın tesiriyle büyük adaya doğru gezintiye çıktım. Büyük adada ağlayan ağacın yanındaki, denize uzantılı altmış metre yüksekliğindeki kale surlarında dalgın bir vaziyette dururken yanıma yaşlı bir amca geldi. Sohbet etmeye başladık. Bir ara da gece gördüğüm rüyamdan bahsettim.

Yaşlı amca, bana evladım, rüyalar Cenabı Allah tarafından gönderilen küçük vahiylerdir. Birde şeytan, vesveseyle insanoğluna yapamadığını şeytani rüyalarla yapmaya çalışır. Rüyanı sabah namazına doğru gördüysen yorumlanabilecek bir rüyadır. Lakin gecenin ortasında (saat 02.00 ile 03.30 arası) gördüysen şeytani bir rüyadır. Yatar yatmaz gördüğün rüya ise bilinçaltı rüyalardır. Hangi tür rüya görürsen gör her zaman rüyanı hayra yor. Birine anlattığınız zaman veya bir arkadaşınız size rüyasını anlattığı zaman ilk sözünüz “Hayır Olsun” diyerekten rüyanın olumsuz etkilerini kaldırırsınız. Gördüğün rüyan ister kötü-korkunç olsun, ister iyi-güzel olsun veya hangi zamanda görürsen yapacağın şey çok basittir dedi. Bende nedir amca dedim. Bir insan her hangi bir rüya gördüğü zaman hiç kimseye anlatmadan;

 -1 kere --- Fatiha-i şerif,

-1 kere --- Haşr süresinin Hüvallahüllezi ayeti (Hüvallâhüllezi lâ ilâhe illâ hû. 'Âlimü'l-ğaybi veş-şehâdeh. Hüver-rahmânür-rahîm.
 Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El-melikül-kuddûsüs-selâmül-mü'minül-müheyminül-'azîzül-cebbârul-mütekebbir. Sübhânellâhi 'ammâ yüşrikûn.
 Hüvallâhül-hâlikul-bâriül-müsavviru lehül-esmâülhüsnâ. Yüsebbihu lehü mâ fis-semâvâti vel-ard. Ve hüvel-'azîzül-hakîm.) -ve --- 11 kere de ihlas-ı şerif

Okusun peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v.) efendimizin ruhuna hediye etsin. Arkasından da “ya rabbim görmüş olduğum rüyalarımı, peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v.) efendimizin eli, yüzü ,suyu hürmetine hayırlara vesile getir” (amin) desin.

İşte o amcanın, bana vermiş olduğu bu bilgi sayesinde ben her zaman rüyalarımdan sonra okumayı alışkanlık haline getirdim ve çok faydasını gördüm. Sizlerde bu uygulamayı yaparsanız görmüş olduğunuz rüyalarınız güzelleşecektir. Allah’ım bütün insanları şeytan şerrinden ve ruhu şeytan tarafından ele geçirilmiş insanların şerrinden korusun.