Özel Karaman Selçuklu Hastanesi Uzman Doktoru Özgür Taşpınar son günlerin en çok şikayet alan konusuna değindi. 
Taşpınar yazısında:"Günümüzdeki yaşam koşulları, trafik, telefon, yoğun mesai saatleri, elektromanyetik maruziyet gibi durumlardan dolayı kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji (kas romatizması), huzursuz bacak sendromu, migren gibi modern tıpta tedavisi olmayan durumları beraberinde getirmektedir.

Bu tip hastalıklar vücutta biriken toksinlerin atılamamasından kaynaklanmaktadır. Genel bir dolaşım sorunudur. Diyetle aldığımız yiyeceklerdeki toksinler bağırsaklardaki geçirgenliğin bozulmasına bağlı olarak vücutta birikmektedir. Bunun sonucu olarak, vücuttaki birikim yerine göre hastalıklar oluşmaktadır.

Kaslarda birikerek fibromiyalji dediğimiz genel vücut ağrısıyla seyreden, geçmeyen kronik ağrılar oluşmaktadır. Fibromiyalji hastalarında, hücre düzeyindeki oksijenin kullanılamamasına bağlı olarak enerji düzeyi düşük seviyelerde olmaktadır. Bundan dolayı uyku sorunları, geçmeyen kronik ağrılar, enerji düşüklüğü, kronik yorgunluk gibi tedavi edilemeyen belirtiler açığa çıkmaktadır.

Bu tip hastalara yoğun ve kısmen sonuç alınamayan yüklü ilaç takviyelerinden ziyade bazı alternatif tedavi seçenekleri sunulmaktadır.

Bu opsiyonlardan bazıları; ozon tedavisi, ağrı tedavileri ( gibi alternatif yöntemlerdir.

OZON TEDAVİSİ NEDİR?

Oksijen ve enerji vücudumuzdaki her hücre tarafından gereksinim duyulan argümanlardır. Vücudumuzda çeşitli uyaranlarla günlük yaşamda maruz kalınan elektromanyetik alan (trafo, akıllı telefonlar, otoban, trafik, tren rayları vb.), yediğimiz besinlerdeki kimyasal maddeler tüm vücutta oksijen kullanımını bozmakta, hücre düzeyinde oksijen açlığı çekmekteyiz. Buna bağlı hücre enerji üretememektedir. Gene buna bağlı olarak vücudun hasarlı, zayıf bölgelerinde, o bölgeye özel şikâyetler ortaya çıkmaktadır. Bu şikâyetlere; Kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji, migren, dolaşım bozuklukları, şeker hastalığı ve bazı kansere eviren rahatsızlıklar örnek gösterilebilir.

Ozon Terapide, Oksijen (O2) yüksek enerji altında jeneratör vasıtasıyla (ozon makinesi) ozona dönüştürülür. Ozon vücuda çeşitli yollarla verilerek hücrelere hem yüksek enerji hem de oksijen kazandırılması hedeflenir.  

Böylelikle, vücudun tamir sistemleri harekete geçirilerek bedenin kendi kendisini tedavi etmesine izin verilir. Medikal ozon daima saf ozon ve saf oksijenin karışımı şeklinde kullanılır. Kişilerin fizyolojik durumları ve hastalıklarının güncel/seyir durumlarına göre Oksijen-Ozon tedavilerinde bir kür; ortalama 5-12 seanstan oluşmaktadır ve seans süreleri 5 ile 30 dakika arasında değişmektedir. İlk yükleme dozundan sonra etkinin devam etmesi için vücuda hatırlatma dozları yapılmalıdır. Yılda bir bu kür tekrarlanmalıdır.

Hasta takiplerimizde gözlemlediğimiz sonuçlarda; ozon tedavisi alan kişilerdeki uyku sorunları, bağırsak problemleri, enerji düşüklüğü gibi toplum genelinde olan şikayetler yavaş yavaş düzelim eğilimi göstermektedir. Kişiler dinlenmiş olarak erken uyanmaya başlamaya, ağrıdan dolayı yürüme hızı düşük olan hastalar daha hızlı yürümeye, koşma problemi olan hastaların süreç içerisinde olumlu eğilim gösterdiği gözlemlenmiştir. Bu gözlem sonuçları da göstermektedir ki hastalarımıza teorikte bahsettiğimiz enerji yükselmesi durumu pratikte de aşikar görülmektedir. " dedi.