Türkiye’de kemik iliği nakli ihtiyacı olan hastalara umut olmak amacıyla Sağlık Bakanlığına bağlı TÜRKÖK (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi) tarafından başlatılan 3 tüp 1 can kök hücre bağışı “İy’ilik Sende” hareketine Karaman’da da tam destek sağlamak amacıyla Türk Kızılayı ile İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “İy’ilik Sende Karaman” hareketine katılım çok yoğun gerçekleşti.

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ertan Altuntaş’ın gönüllü bağışçı olarak verdiği kök hücre örneklerinin 1,5 ay sonra 5 yaşında Lösemi Hastası bir erkek çocukla eşleşerek kurtulmasına vesile olması ve tüm Karaman’a bunu duyurmak için yetkililerle temas sağlayıp faaliyete geçmesinin ardından Karaman’da düzenlenen “İy’ilik Sende Karaman” hareketi Kök Hücre Bağışı kampanyasına başta Vali Fahri Meral, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda il müdürü dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşları, İl Özel İdaresi birim müdürleri ve personelleri çok sayıda vatandaş katıldı.

Yalnızca bir Kızılay Şubesine giderek yapacağınız 3 tüp kan bağışı, eğer bir hasta ile uyum sağlanır ise koca bir hayatın kurtulmasına vesile oluyor. Böyle bir kampanyaya dahil olmaktan gurur duyduklarını belirten yetkililer vesile olanlara da bir kez daha teşekkür edip, tüm hastalara bir an önce sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulundular.