Özel bir TV kanalında yayınlanan program, sofralardaki GDO tehlikesini raporlarla ortaya koydu. Raflardaki 30 ürünü test ettiren program ekibi, birçok markada GDO'ya rastladı. GDO rastlanan ürünler bununla sınırlı değil.
aHaber'de yayımlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programı, damacana su skandalının ardından dün gece büyük yankı uyandıran GDO dosyasını açtı. Fransız bilim adamları geçtiğimiz günlerde GDO'lu mısırla beslenen farelerin yüzde 80'inde kansere rastlandığını ileri süren bir araştırma yayımlayınca gözler bir kez daha GDO'lu gıdalara çevrildi. Birçok Avrupa ülkesi GDO'lu ürünlere yasaklama getirdi.

30 ÜRÜN TESTE GİTTİ

Türkiye'de ise hayvan yemi dışında GDO'lu ürünlerin, ithalat ve tarımı yasak. Hayvan yemi olarak yurda giren GDO'lu ürünlerin gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılıp kullanılmadığını araştıran Deşifre ekibi, sofralarımızdaki zehirin izini sürdü. İstanbul genelinde faaliyet gösteren ünlü marketlerden 30 farklı numune toplandı. Bu numuneleri TÜRKLAB üyesi yetkili laboratuvarlarda analiz ettiren program ekibi çikolatadan et ürünlerine kadar çeşitli kalemlerde üründe GDO taraması yaptırdı. Analizler sonucunda numunelerin çoğunda kansere yol açtığı bilimsel raporlarla kanıtlanan GDO'lu katkı maddelerinin kullanıldığı ortaya çıktı. Aralarında ünlü markaların da olduğu (ancak isimler şimdilik gizli tutuluyor) GDO'lu gıdaların listesi tüyler ürpertici.

İŞTE ÜRÜN LİSTESİ

3 dordurma markası
1 salam markası
3 sosis markası
5 çikolata markası
4 hazır köfte markası
6 un markası
1 kıyma markası
1 mısır gevreği markası
1 mısır çerezi markası
1 mısır cipsi markası
1 hazır domates çorbası markası
1 nişasta markası
1 konserve mısır markası
1 domates salçası markası

GDO'lu çıkan ürünler:

İnegöl Köfte
Galete unu
Çavdar unu
Hazır Ekmek karışımı un
Hazır kıyma
Adana Köfte
Mısır Çipsi
Kakaolu Kremalar