Karaman ilinde Evde Sağlık Hizmetleri 2010 yılının başında Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde 1 Doktor, 1 Hemşire, 1 Sağlık Memuru ve 1 Şoförden oluşan bir ekip ve 1 hizmet aracı ile birlikte hizmete başlamıştır. 2011 yılının 2.yarısından itibaren Ermenek Devlet Hastanesi bünyesinde Ermenek bölgesinde ve 2012 yılının başından itibaren Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde de bir mobil ekip oluşturularak Karaman ilinde hizmet vermeye başlanmıştır.  

Evde Sağlık Hizmetlerinin hizmet verdiği hasta grupları;             

1)      Yatağa tam bağımlı kişiler

2)      Son dönem Kanser ve Kronik hastalıkları olan kişiler,

3)      Bu hastalıkları olup Evde Sağlık Hizmeti kapsamına alınan hastaların ayrıca ağız ve diş sağlığı hizmetleri de verilmektedir.

Karaman ili Evde Sağlık Hizmetlerinde şuanda kayıtlı hasta sayısı 170 olup bu hizmete ihtiyacı olan vatandaşların 444 38 33 (444 EVDE)  numarasını aramaları yeterlidir.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü bu önemli hizmette aksaklıkların giderilmesi ve daha verimli bir çalışmanın sağlanması amacıyla il içinde 112 personeline eğitim düzenlemiştir. Eğitim İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Nuriye Ulu, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Hikmet Yılmaz başkanlığında Merkez Evde Sağlık Hizmet Birimi Sorumlu Tabibi Dr.Derya Aycan tarafından verilmiştir.