Koronavirüs teşhisi nedeniyle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan 84 yaşındaki Mehmet amca, hastalığını yapılan tedavilerle yenmeyi başardı. Hastanede tedavisinin ardından yapılan testlerinin negatife dönmesi sonucu Mehmet amca, taburcu edildi.

Mehmet Amca’nın yoğun öksürük ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvurduğunu belirten Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Op. Dr. Türker Oba şunları söyledi; “1 hafta süre ile yoğun bakım servisinde izlenen hasta, durumu iyileşince bizim servisimize yatırıldı. Bizde yaklaşık 16 gün önce hastamızı devir aldık. Son günlerde artık öksürüğü olmuyordu ama yine de oksijen satürasyonunu takip etmemiz gerekiyordu. Oksijen satürasyonunu da son günlerde 92-93 seviyelerinde gördüğümüz için hastamızı taburcu etme kararı aldık. 84 yaşındaki Mehmet amcamız kovidi yenerek taburcu olmuş olabilir ama sizler yine de maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeyi unutmayın”

Yaşının 84 olduğunu ve bu hastalığa dayandığını belirten Mehmet amca da 84 yaşında virüsü yendiğini ifade ederek bütün sağlık çalışanlarına teşekkür etti.