Alınan son sayısal bilgilere göre, 9 ilimizde vaka sayılarında bir artış yaşandı. Tüm Türkiye’de iyimser bir tablo gözlemlenirken, bazı şehirlerde rehavet ve tedbirlere tam uyulmaması sonucunda vakalarda artış başladı. İşte, o iller ve vaka sayıları…

BATMAN HÜKÜMETE TALEPTE BULUNACAK

En çok vaka artışı Batman’da yaşandı. 3 Nisan’da vaka sayısı 9 iken bu hafta radikal bir artışla 450’ye yükseldi. Batman Valisi konuya dair daha sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini ve Ramazan Bayramı için sokağa çıkma yasağını değerlendirmeleri için hükümete talepte bulunacaklarını dile getirdi.

UŞAK’TA VAKA SAYISI BİR ANDA 441 OLDU

Bir diğer il de 38 vaka sayısına sahipken son günlerde 367 vaka ile Uşak oldu. Yapılan son Covid-19 testleri ile de bu sayı 441’e çıktığı öğrenildi.

RİZE’DE KONTROLSÜZ TEMAS

Rize’de de aynı rehavet ve tedbirlere uymama durumu yaşandı. Rize halkının Covid-19’u düşünmeden dışarı çıkması vaka sayılarındaki artışa sebep oldu. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurallara uyulmaksızın bulunulmuştur” şeklinde konuştu.

MARDİN’DE MAHALLELER KARANTİNAYA ALINDI

Mardin de diğer iller gibi aynı süreçten geçiyor. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı bugüne kadar 8 iken 50 yeni Covid-19 vakası saptandı ve birçok mahalle ile evde karantina uygulamasına geçildi.

GAZİANTEP’TE KORKULAN OLDU

Gaziantep’te toplam Covid-19 test sayısı 11 bin olarak açıklandı. 3 Nisan’a kadar vaka sayısı 49 olarak belirtilirken, son günlerde vaka sayısı 750’ye yükseldi. Gaziantep Valisi Gül, rehavete kapılmadan tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğini aktardı.

DÜZCE’DE VAKA SAYISI 246 OLDU

Düzce’de Covid-19 vaka sayısı 32 iken 246’ya yükselmesi yetkilileri telaşlandırdı.

ADIYAMAN’DA MASKE TEDBİRİ

Adıyaman’da Covid-19’un yayılması önlenemezken yeni bir tedbir devreye girdi. Bundan sonra maske takmadan dışarı çıkmak yasak olacak.

BALIKESİR’DE MASKE TAKMADAN ÇIKMAK YASAKLANDI

Adıyaman gibi Balıkesir’de maske takmadan dışarı çıkmayı yasakladı. Balıkesir Valiliği konuya dair yaptığı açıklamada, vaka artışının önüne geçebilmek için böyle bir adımın atıldığını dile getirdi.

Kaynak: www.kamuilanlari.com