Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Özel Atık Şube Müdürlüğü’ne bağlı Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma Ekibi önlemlerini ve denetimlerini artırdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bugüne dek yaklaşık 9 bin kişinin Ebola hastalığına yakalandığını, bunlardan 4 bin 447’sinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ebola virüsünün bulaşma şekilleri arasında tıbbi atıkların da bulunduğunu kaydeden Akkuş, Adana genelindeki 426 adet aile ve toplum sağlığı merkezi, diş kliniği, tıp merkezi ve hastane gibi sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşan tıbbi atıkların, yönetmeliklere uygun bir şekilde lisanslı tıbbi atık araçlarıyla toplanarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde bertaraf edildiğini söyledi.

Tıbbi atıkların toplanmasında kırmızı renkli özel plastik torbalar kullanıldığını belirten Akkuş, “Tıbbi atıkların toplanması ve bertaraf edilmesiyle toplum sağlığını tehdit eden hepatit türleri, AIDS, CMV, EBV, Toksoplazma Gondi, Ebola Virüsü ve daha bir çok hastalığın etkenlerinin bu yolla bulaşması engelleniyor. Özellikle sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan atıkların, diğer atık türlerinden daha yüksek oranda enfeksiyon riski taşıdığı belirtiliyor” dedi.

Akkuş, sağlık kuruluşlarının özellikle tıbbi atık depolarındaki denetimlerin arttırıldığını sözlerine ekledi.