Yaklaşık 3 aydır Ermenek’te görev yapan Uz. Dr. Albayrak ile Uz. Dr. Salık tarafından yürütülen ağrısız doğum yöntemi,  normal doğum için en çok tercih edilen, en etkili, en güvenli ve en sık kullanılan yöntem olarak biliniyor. 
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Samet Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kadınlarda normal doğumun en çok korkulan yanının doğum ağrıları olduğuna dikkat çekerek hatta pek çok kadın sadece bu ağrıları yaşamamak için daha riskli olmasına rağmen sezaryen ile doğumu tercih ettiğini açıkladı.  Uz. Dr. Albayrak ağrısız normal doğum hakkında “Değişik yöntem ve ilaçlarla doğum sırasında anne adayının duyduğu ağrıyı yok etme veya azaltma işlemine kısaca ‘ağrısız doğum’ veya ‘doğum anestezisi’ denilebilir. Tecrübeli ellerde son derece emin ve güvenilir yöntemdir. Anne ve bebeğe olumsuz etkileri yok denecek kadar azdır.” Dedi. 
Genelde büyük ve merkez hastanelerde uygulanan ağrısız doğum İlçe hastanesi olan Ermenek Devlet Hastanesinde de başarıyla uygulanıyor. Ayda yaklaşık 30 doğumun yaptırıldığı hastanede hemen hemen tüm doğumlar normal yolla yaptırılıyor. Sadece zorunluluğu bulunan gebeler sezaryenle doğum yaptırılıyor. 
Uz. Dr. Samet Albayrak takip ettiği gebeleri kendi geliştirdiği bir sistemle kayıt altına alıyor. Doğumu yaklaşan gebeleri kendisi hastaneden arayarak daha sık kontrole çağırıyor. Hastalara ağrısız doğumu anlatıyor ve tercih edilmesi halinde anestezi uzmanı ile görüştürüyor.  
Ağrısız doğum yapan annelerle yaptığımız görüşmede, yöntemden duydukları memnuniyeti ve rahatlığı dile getirerek doktorlarına karşı minnettarlıklarını anlatıyorlar. Herkese ağrısız normal doğumu tavsiye ediyorlar.